Oikonomou pisoi
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Taking Flight: Όπου το αγόρι μαθαίνει να είναι παιδί και ο πατέρας… (animation)

Εικόνα του άρθρου Taking Flight: Όπου το αγόρι μαθαίνει να είναι παιδί και ο πατέρας… (animation)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/10/2016, 22:25
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

«Ξέρεις αυτό το βαγόνι το χρησιμοποιούσε ο μπαμπάς σου. Τι λες για μια βόλτα;» είπε ο παππούς στο εγγονό του και εκεί ξεκίνησαν όλα. 

Ο Brandon Oldenburg έχει κάνει μια ταινία μικρού μήκους που ονομάζεται «Taking Flight» και είναι εμπνευσμένη από τη ζωή και την κληρονομιά του Antonio Pasin, του Ιταλού εφευρέτη του βαγονιού Radio Flyer. 


Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός αγοριού, του Τόνι, που περνάει μια βαρετή μέρα με τον παππού του. Όμως η μέρα αυτή εξελίσσετε σε μια μεγάλη και απρόσμενη περιπέτεια. 

Μέσα από τη δύναμη της φαντασίας το αγόρι μαθαίνει να είναι παιδί, ο πατέρας μαθαίνει να είναι μπαμπάς και ο παππούς μας θυμίζει τι σημαίνει για όλους μας η παιδική ηλικία.

Το Taking Flight σκηνοθέτησε ο Brandon Oldenburg, η μουσική είναι των W.G. Snuffy Walden και Will Walden και οι φωνές των Asher Blinkoff, Kevin Rahm και Ray Wise.


O ANTONIO PASIN

Ο Antonio Pasin (1897-1990) ήταν ένας από τα εκατομμύρια των ανθρώπων που μετανάστευσαν από την Ευρώπη στην Αμερική στις αρχές του 20ου αιώνα. Ειδικευμένος ξυλουργός πλέον ο Pasin, στο Σικάγο άρχισε να κατασκευάζει σιγά-σιγά κόκκινα βαγόνια από μέταλλο. 

Μέχρι το 1923, είχε κερδίσει αρκετά χρήματα για να δημιουργήσει την Εταιρεία Liberty Park, και να αρχίσει να παράγει μαζικά το βαγόνι για λίγο κάτω από 3 δολάρια. Το ονόμασε Flyer Radio και ήταν αφιερωμένο σε δύο από τις αγαπημένες του εφευρέσεις της εποχής: το ραδιόφωνο και το αεροπλάνο.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back