Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 11-05-2017, 16:12
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την προβολή της ταινίας κινουμένων σχεδίων «Τα παραμύθια της νύχτας» διοργανώνει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς το Σάββατο 20 Μαΐου, στις 21:00, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων.

Η ταινία, που απευθύνεται σε παιδιά και ενήλικες, θα προβληθεί μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας «If Cinéma» σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος. Λίγα λόγια για την υπόθεση: Κάθε βράδυ, ένα κορίτσι, ένα αγόρι και ένας γέρος τεχνίτης συναντιούνται σε ένα μικρό σινεμά που μοιάζει εγκαταλελειμμένο, αλλά είναι γεμάτο ομορφιές. Οι τρεις φίλοι επινοούν, σχεδιάζουν, μεταμφιέζονται και παίζουν όλες τις ιστορίες που επιθυμούν σε μια νύχτα μαγική, όπου όλα είναι πιθανά. Μάγισσες και νεράιδες, ισχυροί βασιλιάδες, λυκάνθρωποι και όμορφες κυρίες, καθεδρικοί ναοί και καλύβες, πόλεις χρυσού και βαθιά δάση, ποτάμια που ρέουν με αρμονία, το κακό που μαίνεται και η αθωότητα που τελικά θριαμβεύει...

Η ταινία είναι έγχρωμη με ελληνικούς υπότιτλους.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Απαραίτητη η κράτηση θέσης. Για πληροφορίες και κρατήσεις στο Μουσείο, στο τηλέφωνο 26510 64065  (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα