ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Tablets τον Δεκέμβριο…

Εικόνα του άρθρου Tablets τον Δεκέμβριο…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/12/2020, 15:30
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Ιωαννιτών, γνωστοποιεί ότι οι σχολικές επιτροπές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης «προχώρησαν σε έγκριση και διάθεση των απαιτούμενων κονδυλίων ώστε να γίνει η προμήθεια tablets», για να καλυφθούν οι ανάγκες μαθητών και μαθητριών της περιοχής.

Η πίστωση των 19.000 επιπλέον ευρώ από τη σχολική επιτροπή Πρωτοβάθμιας και 15.000 ευρώ από τη σχολική επιτροπή Δευτεροβάθμιας, μετά την καταγραφή των αναγκών, θα γίνει στις 18 Δεκεμβρίου.  Σημειωτέον ότι την ερχόμενη εβδομάδα τα σχολεία θα κλείσουν για τις διακοπές των γιορτών.

Βέβαια, η «κάλυψη των αναγκών» γίνεται με αρκετή καθυστέρηση και με τη δημοτική αρχή Ιωαννίνων να έχει κρατήσει μια απόσταση από την όλη υπόθεση το προηγούμενο διάστημα, παρά την επιμονή παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ είχε δηλώσει στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι δεν έχει έρθει κανένα αίτημα στον Δήμο. 

Σε σημερινή του δήλωση, ο κ. Ελισάφ αναφέρει: «Ο Δήμος ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες του μαθητικού πληθυσμού και καλύπτει το κόστος για τον απαραίτητο εξοπλισμό της τηλεκπαίδευσης αποδεικνύοντας, χωρίς λαϊκισμούς, ότι η διασφάλιση της εκπαιδευτικής λειτουργίας με τους καλύτερους όρους αποτελεί βασική του προτεραιότητα». Η χρήση των λέξεων «χωρίς λαϊκισμούς» δεν είναι τυχαία...

Σχετικές δηλώσεις έκαναν οι πρόεδροι των επιτροπών, Βασίλης Τσαμπαλάς και Φιλιώ Νόκα-Ζαράχη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, «περισσότερο ενισχύονται τα σχολεία της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης καθώς και το 2ο Γυμνάσιο-Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης,  λόγω των αυξημένων αναγκών τους».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back