ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ταξική Ενότητα για P&I: «Τεχνολογική εκτίναξη μαζί με απολύσεις»

Εικόνα του άρθρου Ταξική Ενότητα για P&I: «Τεχνολογική εκτίναξη μαζί με απολύσεις»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/12/2023, 13:14
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ


Η Ταξική Ενότητα, συνδικαλιστική παράταξη του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, στην ανακοίνωσή της για τις απολύσεις στην P&I, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η εταιρία θα πρέπει να διευκρινίσει «ποια είναι η φιλοσοφία της», γιατί, σύμφωνα με καταγγελίες που επικαλείται η παράταξη, «πίσω από την καλοφτιαγμένη βιτρίνα της υποδειγματικής εταιρίας, κρύβονται, ακόμα, εντατικοποίηση, υπερωρίες, αυταρχισμός, απλήρωτα bonus, καθώς στο βωμό του κέρδους το μόνο που έχει αξία είναι η παραγωγικότητα των εργαζομένων».

Η παράταξη αναφέρει και το εξής: «Εχει μεγάλο ενδιαφέρον να τονίσουμε πόσο έχει προβληθεί από το τοπικό κράτος η συγκεκριμένη εταιρία ως φορέας ανάπτυξης για την περιοχή και ως υποδειγματικό εργασιακό περιβάλλον. Στην πραγματικότητα, η P&I είναι μία εταιρία με τεράστιο αριθμό κερδών, το οποίο βγαίνει από την ατελείωτη δουλειά των εργαζομένων σε αυτήν, ενώ παράλληλα οι μισθοί δεν αυξάνονται».

Ζητάει ανάκληση απολύσεων, κλαδικές συμβάσεις, αυξήσεις στους μισθούς και καλεί σε συμμετοχή σε γενικές συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back