ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα «χειροποίητα μονοπάτια» και ο κ. Αμυράς

Εικόνα του άρθρου Τα «χειροποίητα μονοπάτια» και ο κ. Αμυράς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/05/2023, 19:52
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων Γιώργος Αμυράς ξαναβρέθηκε στον Δήμο Ζίτσας, από τον οποίο και κατάγεται.

Αυτή τη φορά για να μιλήσει σε ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος για τη δημιουργία δικτύου πεζοπορικών διαδρομών.

Μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης της Ε.Ε., το υπουργείο Περιβάλλοντος διαθέτει ένα μεγάλο ποσό, ύψους 30 εκατ. ευρώ, για τη δημιουργία ή την αναβάθμιση μονοπατιών σε όλη τη χώρα. Ο κάθε Δήμος καταθέτει την πρότασή του. Στον νομό Ιωαννίνων συμμετέχουν οι Δήμοι Ζίτσας, Δωδώνης, Βόρειων Τζουμέρκων, ενώ οι Δήμοι Ζαγορίου, Κόνιτσας, Μετσόβου, Πωγωνίου θα συμμετάσχουν μέσω της Περιφέρειας Ηπείρου.

Στην ημερίδα, παρουσιάστηκε το πλάνο ανάπτυξης του οικοτουρισμού στον Δήμο Ζίτσας, το οποίο βασίζεται σε ένα δίκτυο 27 πεζοπορικών διαδρομών, μήκους 131,5 χλμ. με προϋπολογισμό 599.303,15 ευρώ.

«Η Ήπειρος είναι η πρωτεύουσα των χειροποίητων μονοπατιών, με τεράστια ιστορία. Τα μονοπάτια τα έφτιαξαν οι πρόγονοί μας με μεράκι, κόπο και σοφία. ΄Έχουμε την υποχρέωση να τα συντηρήσουμε, να τα αναβαθμίσουμε και να φτιάξουμε καινούργια. Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος από τη Ζίτσα και τον νομό Ιωαννίνων, για να αναπτυχθεί ο οικοτουρισμός και να ενισχυθεί η τοπική οικονομία. Η μελέτη του Δήμου Ζίτσας για τις πεζοπορικές διαδρομές που έχει σχεδιάσει είναι πλήρης και προωθείται ήδη προς έγκριση χρηματοδότησης απ’ το υπουργείο Περιβάλλοντος» ανέφερε ο κ. Αμυράς, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος, από την πλευρά του, αφού αναφέρθηκε στη μελέτη χαρτογράφησης των μονοπατιών της περιοχής, απηύθυνε τις (προεκλογικές) του ευχαριστίες στον κ. Αμυρά. «Ήρθε η ώρα το όραμά μας να πάρει ‘σάρκα και οστά’ και ευχαριστούμε γι’ αυτό τον συντοπίτη μας υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά, καθώς μας δίνει τη δυνατότητα και την ευκαιρία ο Δήμος Ζίτσας να διεκδικήσει το μερίδιο που του αναλογεί στον τομέα του πεζοπορικού τουρισμού» είπε.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back