ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τα συστήματα ασφάλειας του VW Tiguan

Εικόνα του άρθρου Τα συστήματα ασφάλειας του VW Tiguan
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/05/2018, 13:52
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το VW Tiguan είναι ο εκπρόσωπος της μάρκας στη κατηγορία των μικρομεσαίων SUV. Στο στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνονται, Front Assist με City Emergency Braking και Pedestrian monitoring (σύστημα επιτήρησης εμπρόσθιου χώρου, με αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης και ολοκληρωμένη παρακολούθηση των πεζών), ενεργό καπό κινητήρα, αυτόματο φρενάρισμα μετά από σύγκρουση και Lane Assist (ενεργή υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας). 

Ο στάνταρ εξοπλισμός ασφαλείας συμπληρώνεται με ένα δίκτυο επτά αερόσακων - μεταξύ των οποίων και ένας αερόσακος γονάτων στην πλευρά του οδηγού.

Το Front Assist, παρακολουθεί τον εμπρόσθιο χώρο με τη βοήθεια αισθητήρων ραντάρ και φρενάρει το όχημα, μέσω μιας λειτουργίας πέδησης έκτακτης ανάγκης, αν ο οδηγός δεν αντιληφθεί κάποιο εμπόδιο. Σημαντικό στοιχείο είναι η δυνατότητα του συστήματος να αξιολογεί τα στοιχεία που βασίζονται αποκλειστικά σε αισθητήρες ραντάρ και όχι σε συνδυασμό αισθητήρων ραντάρ με κάμερα πολλαπλής λειτουργίας.

Το Front Assist ενεργοποιεί μια διαδικασία αντίδρασης δύο σταδίων στην περίπτωση που ανιχνευθεί στο δρόμο κάποιος πεζός. Αρχικά δίνεται ένα προειδοποιητικό σήμα και στη συνέχεια το σύστημα ενεργοποιεί τη λειτουργία πέδησης. Καθοριστικό ρόλο στην ασφάλεια παίζουν, το ενεργό σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας (Lane Assist), το σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού (Fatigue Detection) και το Adaptive Cruise Control (ACC). Σε συνδυασμό με το κιβώτιο DSG, το ACC έχει την δυνατότητα να ελέγχει το αυτοκίνητο και να προσδίδει μερικά χαρακτηριστικά αυτόνομης οδήγησης.

Το ενεργό καπό κινητήρα μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμού των πεζών και των δικυκλιστών με την ανύψωσή του. Όταν υπάρξει επαφή με τον προφυλακτήρα, ένας αισθητήρας ενεργοποιεί έναν πυροτεχνικό ενεργοποιητή που ανυψώνει, κατά περίπου 50 χιλ., το πίσω άκρο του καπό, μέσα σε 22 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Αυτό αυξάνει την απόσταση μεταξύ των σκληρών στοιχείων του κινητήρα και του σχετικά εύκαμπτου καπό και κατά συνέπεια μειώνει τον κίνδυνο σοβαρών τραυματισμών στο κεφάλι.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back