ΕΛΛΑΔΑ

Τα μεσάνυχτα η ψηφοφορία για τα μέτρα-αντίμετρα (Live)

Εικόνα του άρθρου Τα μεσάνυχτα η ψηφοφορία για τα μέτρα-αντίμετρα (Live)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/05/2017, 19:58
ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα τα μεσάνυχτα αναμένεται να ξεκινήσουν οι ψηφοφορίες επί της αρχής και των άρθρων του νομοσχεδίου με τα μέτρα και τα αντίμετρα της συμφωνίας για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Σύμφωνα με τον Δ’ αντιπρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη, στόχος είναι έως τις 6 το απόγευμα να έχουν μιλήσει όλοι οι υπουργοί, ώστε αμέσως μετά να ξεκινήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί και γύρω στις 12 τα μεσάνυχτα να διεξαχθεί η ψηφοφορία.

Αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας αναμένεται να καταθέσει η ΝΔ επί της αρχής του νομοσχεδίου, καθώς και για τα άρθρα που αφορούν τις περικοπές στις συντάξεις, τη μείωση του αφορολόγητου και για τη ρύθμιση που προβλέπει ότι για να εφαρμοστούν τα αντίμετρα χρειάζεται η έγκριση του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΕΡΟΠΗΣ ΤΖΟΥΦΗ

Νωρίτερα η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, Μερόπη Τζούφη κατά την τοποθέτησή της επί του πολυνομοσχεδίου ανέφερε μεταξύ άλλων πως αν και το νομοσχέδιο περιέχει άδικα και επιβαρυντικά μέτρα, έχει και στοιχεία εξισορρόπησης με μέτρα που ανακουφίζουν τα πληττόμενα στρώματα με μοναδική προϋπόθεση για την εφαρμογή τους, την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, που τα πρόσφατα αποτελέσματα φανερώνουν το εφικτό της επίτευξής του. Παράλληλα αποκτούν νόημα εάν υπάρξει διευθέτηση του χρέους και επομένως έξοδος της χώρας από τα μνημόνια σε καθεστώς μειωμένης εποπτείας από το 2018 και έπειτα.

Ολόκληρη η παρέμβαση:


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3