ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα «μεθεόρτια» ενός τετραήμερου

Εικόνα του άρθρου Τα «μεθεόρτια» ενός τετραήμερου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/12/2023, 21:01
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Oι όγκοι των απορριμμάτων στα πεζοδρόμια και τους κοινόχρηστους χώρους της πόλης των Ιωαννίνων ανοίγουν και πάλι το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και το αυτονόητο ζητούμενο μιας καθαρής πόλης.

Αυτή τη φορά, τα σκουπίδια «πλημμύρισαν» τα Γιάννενα, λόγω της μη λειτουργίας του ιδιωτικού Κέντρου Διαλογικής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) για το τετραήμερο των Χριστουγέννων, με αποτέλεσμα να μη γίνεται η αποκομιδή των ανακυκλώσιμων από τα συνεργεία του Δήμου. Τη μη λειτουργία του ΚΔΑΥ έκανε γνωστή με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ιωαννίνων.

Εκ μέρους του Δήμου Ιωαννιτών και της δημοτικής αρχής, δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση. Ούτε προεόρτια –με την υπόθεση ότι ο Δήμος γνώριζε ότι δεν θα μπορούσε να κάνει αποκομιδή των ανακυκλώσιμων- ούτε μεθεόρτια. Και βέβαια, στην όλη υπόθεση, εύλογα προκύπτει το ερώτημα κατά πόσο η σύμβαση μεταξύ Δήμου και της εταιρίας που διαχειρίζεται το ΚΔΑΥ, έχει ρήτρες ή όχι.

Μετά τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ιωαννίνων, η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» (ΚΚΕ) του Δήμου Ιωαννιτών έρχεται να καταγγείλει τη σημερινή και την επόμενη δημοτική αρχή για στήριξη σε ιδιωτικοποιήσεις και για απαξίωση των δημοτικών υπηρεσιών. Στο στόχαστρό της, θέτει τον νέο δήμαρχο και μέχρι πρότινος αντιπρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ηπείρου, Θωμά Μπέγκα που «εισηγήθηκε και υπερψήφισε μια σειρά μέτρων προς διευκόλυνση των εργολάβων».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» δεν αφήνει ασχολίαστη και μια ανάρτηση στο facebook του κ. Μπέγκα για τους ξεχειλισμένους μπλε κάδους σε ιδιωτικό χώρο που τυγχάνει να είναι ιδιοκτήτης. Ο κ. Μπέγκας, αφού διευκρινίζει ότι ο ίδιος ούτε ρωτήθηκε ούτε διαμαρτυρήθηκε για τη χρήση αυτού του ιδιωτικού χώρου, καταλήγει ότι αυτό που συμβαίνει στον Δήμο αυτές τις ημέρες σε επίπεδο καθαριότητας δεν έχει ξανασυμβεί και ότι «καλύτερες μέρες έρχονται». Και το σχόλιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης»; «Φυσικά χωρίς προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, οι καλύτερες μέρες του νέου δημάρχου είναι η υπόσχεση για ακόμα καλύτερες ιδιωτικοποιήσεις από τον προηγούμενο» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» συνδέει την όλη κατάσταση πάντως και με την αναμενόμενη αύξηση των ανταποδοτικών τελών, όπως σημειώνει. Τα ανταποδοτικά τέλη για το 2024 η σημερινή δημοτική αρχή δεν τα έφερε προς συζήτηση μέσα στον Δεκέμβριο στο Δημοτικό Συμβούλιο, δίνοντας τη σκυτάλη στην επόμενη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back