ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τα Ιωάννινα_2023 πήγαν… σχολείο

Εικόνα του άρθρου Τα Ιωάννινα_2023 πήγαν… σχολείο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/05/2019, 16:34
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μια «συμβολική» όπως την περιγράφει, επίσκεψη, έκαναν υποψήφιοι-ες της παράταξης «Ιωάννινα _2023» σε γυμνάσια και λύκεια των Ιωαννίνων, με σκοπό τη διερεύνηση, καταγραφή και ανάδειξη των προβλημάτων των κτιριακών υποδομών.

Το κλιμάκιο της παράταξης επισκέφθηκε το 1ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων στην παλιά Ζωσιμαία, το Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων καθώς και το Ειδικό Εργαστήριο  Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και  Κατάρτισης.

Οι παρατηρήσεις που κατέγραψαν οι υποψήφιοι-ες είναι οι εξής: Στο 1ο γυμνάσιο, στο ιστορικό κτίριο της οδού Ζωσιμάδων, είναι ότι «αντιμετωπίζεται από προκλητική αδιαφορία των εκάστοτε δημοτικών αρχών, όσον αφορά την συντήρηση των κτιριακών υποδομών» και αναφέρουν προβλήματα στις νότιες αίθουσες του σχολείου και στο προαύλιο.

Στο Μουσικό σχολείο περιγράφουν «παρόμοια εικόνα υποβάθμισης και εγκατάλειψης και στο σχολείο αυτό, αφού τμήμα του ισογείου δεν χρησιμοποιείται (παράθυρα δίχως τζάμια, στέγη που στάζει, σοφάδες που πέφτουν, ραγισμένοι τοίχοι)».  Στο Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και  Κατάρτισης δεν είχαν παρόμοιες παρατηρήσεις, αλλά τόνισαν ότι υπάρχει ανάγκη «εξωστρέφειας του σχολείου  και ευρύτερης ενημέρωσης των γονέων προκειμένου να αγκαλιάσουν  το εγχείρημά αυτό και να εμπιστευτούν τα παιδιά τους στη φροντίδα και στις παροχές του σχολείου αυτού».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back