ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τ. Καλογιάννη: «Προστατέψτε τον Δήμο από τους πολιτικάντηδες»

Εικόνα του άρθρου Τ. Καλογιάννη: «Προστατέψτε τον Δήμο από τους πολιτικάντηδες»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/10/2023, 18:29
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ισχυρή πολιτική νομιμοποίηση ζήτησε η επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα_2023», υποψήφια δήμαρχος Ιωαννίνων Τατιάνα Καλογιάννη στην κεντρική της ομιλία, που έγινε χτες το βράδυ, στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Du Lac.

H κα Καλογιάννη ξεκαθάρισε ότι η Κυριακή της 8ης Οκτωβρίου είναι κρίσιμη. «Το σενάριο να ψηφίσουμε κάποιον συνδυασμό την πρώτη Κυριακή και άλλον τη δεύτερη ή να μοιράσουμε τις ψήφους, παγίδεψε πολλούς συμπολίτες το 2019, δοκιμάστηκε και απέτυχε στην πράξη.

Καθώς ο Δήμος μας είναι το ευρύτερο σπίτι μας, σας καλώ να το προστατεύσουμε από τους πολιτικάντηδες. Προστατέψτε το από όσους λατρεύουν την παροχολογία ή από εκείνους που υπόσχονται περισσότερα από όσα θα μπορούσαν να προσφέρουν ή από αυτούς που παραπλανούν συνειδητά» είπε.

Στην αρχή της ομιλίας της, η κα Καλογιάννη ανέφερε ότι οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν αναπτυξιακό και κοινωνικό χαρακτήρα. Αφήνοντας τις αιχμές της, είπε ότι οι ΟΤΑ δεν υπάρχουν για να αναλαμβάνουν κάποιοι το αξίωμα του

δημάρχου και «να επιχειρούν να λύνουν με τον τρόπο αυτόν προσωπικά, υπαρξιακά, ή άλλου είδους προβλήματα».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Ιωαννιτών και στον τρόπο που πολιτεύτηκε η παράταξη την περίοδο 2019-2023.

Η υποψήφια δήμαρχος στάθηκε ιδιαίτερα στο πρόγραμμα της παράταξης για την περίοδο 2024-2028. Το πρόγραμμα έχει οκτώ άξονες: Ισόρροπη ανάπτυξη σε όλον τον Δήμο, Δημόσιος Χώρος, Καθαρός Δήμος, Κυκλοφοριακή Διευθέτηση (ρυθμίσεις), Αθλητισμός, Πολιτισμός, Τουρισμός Πόλης – city break, Λίμνη Παμβώτιδα

Όπως είπε, θα υπάρξουν συνέργειες και συμπληρωματικότητα και με τις δράσεις και τα έργα στο πλαίσιο των 100 κλιματικά ουδέτερων πόλεων έως το 2030 «που πρόκειται να υλοποιήσουμε με ολοκληρωμένες μελέτες. Γιατί κανείς δεν πρόκειται να μας χαρίσει δισεκατομμύρια ή 10.000€/κάτοικο, όπως -με απίστευτο λαϊκισμό- ισχυρίζονται προεκλογικά η δημοτική αρχή και άλλες παρατάξεις».

Τέλος, διαβεβαίωσε ότι η παράταξη «Ιωάννινα_2023» είναι ικανή να αλλάξει σελίδα στον Δήμο, αρκεί οι πολίτες να της δώσουν «ισχυρή πολιτική νομιμοποίηση».

Το βίντεο της ομιλίας της κας Καλογιάννη εδώ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3