Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Συζήτηση για δρόμους, λιμάνια και ιδιωτικοποιήσεις

Εικόνα του άρθρου Συζήτηση για δρόμους, λιμάνια και ιδιωτικοποιήσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/06/2019, 11:07
ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκτός από τη βράβευση του εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων και της Περιφέρειας Ηπείρου, τα Γιάννενα και η Ήπειρος συζητήθηκαν εκτενώς στο 3ο συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών.

Ο Μανώλης Βράιλας, αντιπρόεδρος της Hellatron, του φορέα που έχει τον πιο εύγλωττο τίτλο «Ελληνικές υποδομές και οδοί με διόδια», τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η ολοκλήρωση των αυτοκινητοδρόμων είναι ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα της χώρας».

Στα επόμενα βήματα του συνδέσμου, στον οποίο συμμετέχουν όλοι οι παραχωρησιούχοι ένταξε και την επέκταση της Ιόνιας προς Κακαβιά και το βόρειο τμήμα του Ε65.

Δεν είπε κάτι ωστόσο για τη ραγδαία αύξηση των διοδίων στην Αττική οδό. Αντίθετα, τόνισε ότι στα άμεσα σχέδια είναι η «ενσωμάτωση του νέου συστήματος διοδίων στο υφιστάμενο σύστημα διοδίων, για την ομαλή μετάβαση στο νέο σύστημα ελεύθερης ροής».

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών Θάνος Βούρδας, αναφέρθηκε και αυτός στους δύο οδικούς άξονες, αλλά και στα έργα αναβάθμισης του αεροδρομίου Ιωαννίνων, μεταξύ άλλων έργων, ως «θεμέλια για να χτίσουμε αυτό που ονομάζουμε συνδυασμένες μεταφορές. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να αξιοποιήσει επιτέλους η Ελλάδα την γεωπολιτική της θέση, να κάνει την υστέρηση χρόνων πλεονέκτημα και με στρατηγικά βήματα να εδραιωθεί ως διεθνές κέντρο συνδυασμένων μεταφορών».

Αναφέρθηκε επίσης στο Εθνικό Πλαίσιο Πολιτικής για τις Υποδομές Εναλλακτικών Καυσίμων, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι έχει στόχο «την επέκταση των υφιστάμενων υποδομών εναλλακτικών καυσίμων (π.χ. φυσικού αερίου), καθώς και το σχεδιασμό για τη μελλοντική ανάπτυξη νέων υποδομών, όπως είναι και τα σημεία φόρτισης συσσωρευτών ηλεκτρικών οχημάτων για την υποστήριξη της ηλεκτροκίνησης. Πρόσφατα δημοσιεύθηκε η κοινή υπουργική απόφαση με την οποία πρώτη φορά θεσμοθετούνται προδιαγραφές για σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων».

Ο βουλευτής της ΝΔ Σωτήρης Χατζηδάκης, υπερασπίστηκε τις ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών, ειδικά του Πειραιά που πουλήθηκε στην Cosco και τόνισε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η παραχώρηση και του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, μεταξύ των υπολοίπων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back