ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σύσκεψη στον Δήμο Ιωαννιτών: Τουριστική ανάπτυξη δια συνεργασιών

Εικόνα του άρθρου Σύσκεψη στον Δήμο Ιωαννιτών: Τουριστική ανάπτυξη δια συνεργασιών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/04/2024, 17:26
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σύσκεψη για την τουριστική προβολή και ανάπτυξη του νομού Ιωαννίνων συγκάλεσε την Παρασκευή το πρωί ο Δήμος Ιωαννιτών. Το αποτέλεσμα ήταν η συμφωνία για τη δημιουργία ομάδας εργασίας από αιρετούς και συνεργάτες, για το συντονισμό των προσπαθειών.

Ο «οικοδεσπότης» στο δημαρχείο Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, ζήτησε συνεργασία με τους άλλους Δήμους του νομού, εκπρόσωποι των οποίων πήραν μέρος στη σύσκεψη, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα «νέο προϊόν με υψηλά χαρακτηριστικά, ποιότητα, πολλαπλές εναλλακτικές μορφές τουριστικών επιλογών και εξαιρετικές υποδομές», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

«Αντιλαμβανόμαστε όλοι πως μόνο έχοντας κοινή στρατηγική, μπορούμε να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα» τόνισε και πρόσθεσε πως Ο Δήμος Ιωαννιτών έχει θέσει ως πρωταρχικό στόχο «ο προορισμός μας να προβάλλεται συστηματικά συνολικά και επαγγελματικά και να αξιοποιεί αποτελεσματικά όλα τα διαθέσιμα εργαλεία - πλεονεκτήματά της περιοχής, είτε πρόκειται για προσφερόμενες υπηρεσίες στον τομέα του τουρισμού και της εστίασης, είτε για την αγορά των συνεδριακών, πολιτιστικών και αθλητικών διοργανώσεων είτε για την Διπλωματία πόλεων κ.ο.κ.,» σε συνεργασία με όλους τους φορείς.

Σχετικά με το αεροδρόμιο και αφού αναφέρθηκε στην «επιτυχημένη μάχη που έδωσε κατά την προηγούμενη θητεία του για την λειτουργική αναβάθμισή του», πρόσθεσε ότι ο στόχος πρέπει να είναι η καθιέρωση μόνιμων πτήσεων από χώρες του εξωτερικού, ξεκινώντας από Κύπρο και Γερμανία.

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Χρήστος Τάτσης τόνισε πως «πρέπει να εξελιχτούμε πέρα από τις μέχρι σήμερα πεπατημένες μεθόδους προβολής» και ο ειδικός συνεργάτης του δημάρχου Ιωαννίνων σε θέματα τουρισμού, Στέφανος Ζέρβας, ανέφερε ότι ο τουρισμός πόλεων είναι πλέον ο πιο ανεπτυγμένος όταν συνδυάζεται με εναλλακτικές προτάσεις.

Σύμφωνος γενικά στο πλάνο συνεργασιών ήταν ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης, ενώ ο Ηλίας Ράπτης, αντιδήμαρχος Τουρισμού στον Δήμο Ζαγορίου πρότεινε κάθε δήμος να δημιουργήσει ένα τουριστικό πλάνο το οποίο στη συνέχεια θα αποτελέσει τη βάση για μια κοινή προώθηση του νομού Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών, η αντιδήμαρχος του Δήμου Δωδώνης Χρυσούλα Δάλλα, σημείωσε ότι «η τουριστική ανάπτυξη και προβολή αφορά όλους τους δήμους των Ιωαννίνων» και ο Γιώργος Παππάς αντιδήμαρχος Τουρισμού στο Δήμο Β. Τζουμέρκων αναφέρθηκε στο πρόβλημα «που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις του τουρισμού στους ορεινούς δήμους με τους εργαζόμενους καθώς είναι πολύ δύσκολη η προσέλκυσή τους».

Στο ίδιο μήκος κύματος, των συνεργασιών, κινήθηκαν ο αντιδήμαρχος της Κόνιτσας Πέτρος Γκόκας, και η Κατερίνα Μπαλάφα αντιδήμαρχος Ζίτσας, που είπε ότι ο Δήμος έχει ξεκινήσει μια καταγραφή σημείων τουριστικού ενδιαφέροντος.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back