ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σύσκεψη πριν τη σύσκεψη

Εικόνα του άρθρου Σύσκεψη πριν τη σύσκεψη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/08/2017, 15:45
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια μέρα μετά την πρωτοβουλία των τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το αεροδρόμιο και τα καύσιμα, η οποία πάντως δεν απέδωσε κάτι συγκεκριμένο παρά την υπόσχεση για νέα συνάντηση στο τέλος Αυγούστου, ο Δήμος Ιωαννιτών παίρνει μια πρωτοβουλία από μόνος του, στα Γιάννενα, την επόμενη εβδομάδα, με συμμετοχή του περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη, οι δήμαρχοι του νομού Ιωαννίνων, εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου και της Ένωσης Ξενοδόχων. Εκεί, καλεί τους κυβερνητικούς βουλευτές για να ενημερώσουν για τις εξελίξεις και να υπάρξει συντονισμός ενόψει της συνάντησης στην Αθήνα.

Η επιστολή του δημάρχου Θωμά Μπέγκα πάντως, έχει και μερικές πολύ προσεκτικές αιχμές: «Επειδή μέσω της ανακοίνωσής σας δεν μπορούμε να διακρίνουμε επακριβώς τα νεότερα δεδομένα στο θέμα της έλλειψης υποδομών για τον ανεφοδιασμό των αεροπλάνων, σας καλούμε όπως παραβρεθείτε σε σύσκεψη την οποία θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Ιωαννιτών μέσα στην επόμενη εβδομάδα» αναφέρει και προσθέτει ότι ο Δήμος περίμενε σαφείς απαντήσεις από το υπουργείο μέσα στην εβδομάδα.

Αντ’ αυτού, το υπουργείο λέει τώρα ότι «εργάζεται πάνω στο θέμα», αλλά και ότι θα πρέπει οι τοπικοί φορείς να πείσουν με επιχειρήματα για το θέμα. Είναι μια αλλαγή στην αρχική, αρνητική στάση, χωρίς όμως κάτι πιο συγκεκριμένο.

 Το πραγματικό πρόβλημα είναι… αγοραίο: οι εταιρίες καυσίμων δεν βλέπουν κέρδος στη μόνιμη εγκατάσταση στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων και επιπλέον, μια συμφωνία δεν είναι εύκολη τη στιγμή που τα επιχειρηματικά συμφέροντα του υπό ιδιωτική διαχείριση Ακτίου είναι ισχυρότερα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back