ΣΥΡΙΖΑ σε βαθιά κρίση

Εικόνα του άρθρου ΣΥΡΙΖΑ σε βαθιά κρίση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/10/2023, 19:45

H εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και κυρίως, οι δηλώσεις του από τότε για καίρια θέματα (όπως πχ η ομιλία του στον ΣΕΒ), προκαλούν διαλυτικά φαινόμενα στο κόμμα.

Η κεντρική τους έκφραση με την αντίρροπη κίνηση ομάδων και στελεχών, πλαισιώνεται από αποχωρήσεις και στα Γιάννενα.

Σήμερα για παράδειγμα, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου και αυτός με αιχμές προς την ηγεσία του κόμματος. Ο κ. Κούλογλου είναι μέχρι στιγμής η πιο "ηχηρή" αποχώρηση.



Μόνο σήμερα 23 Οκτωβρίου, δύο στελέχη της νομαρχιακής Ιωαννίνων δήλωσαν την αποχώρησή τους από τα όργανα και το ίδιο το κόμμα.

Ο Λάμπρος Φλιτούρης, καθηγητής στο Ιστορικό-Αρχαιολογικό Ιωαννίνων και υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές με την παράταξη του Γιάννη Στέφου, για παράδειγμα:


Αλλά και η Κατερίνα Μιτοπούλου, με δημόσια δήλωσή της, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «επικρατεί νοσηρό και ανθρωποφάγο κλίμα μεταξύ μελών και στελεχών πανελλαδικά στο κόμμα. Στοιχεία ντροπής, ξένα στους προοδευτικούς ανθρώπους, τα οποία μάλιστα κατακλύζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Συμπληρώνει ότι «ο πολιτικός λόγος, η ανταλλαγή απόψεων, ο σεβασμός μεταξύ ανθρώπων με κοινούς στόχους που αντάμωσαν σε αγώνες, η πολιτική σύγκρουση και η σύνθεση μέσα από αυτήν νέων θέσεων, έδωσαν αβίαστα την σκυτάλη σε λεκτικούς τραμπουκισμούς, προσωπικές στοχοποιήσεις και απαξίωση», αποδίδοντας ευθύνες στις ηγετικές ομάδες στο κόμμα, όπως αυτές διαμορφώθηκαν στο τελευταίο συνέδριο.

Σε ό,τι αφορά την ίδια, αναφέρει ότι «η έως σήμερα πορεία μου το αποδεικνύει, ότι στάθηκα στο ύψος των περιστάσεων που απαιτούσαν οι στιγμές, πάντοτε πολιτικά και ποτέ με προσωπικές ατζέντες. Αποχωρώ με υψηλό το φρόνημα ενός αριστερού ανθρώπου που δεν φοβήθηκε να παλέψει επίμονα και επίπονα, εις βάρος ακόμα και της προσωπικής του συνθήκης, πάντοτε με σεβασμό στους θεσμούς, ανοιχτά και ουδόλως φοβικά στην κοινωνία».


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back