ΕΛΛΑΔΑ

ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.: Υποψήφιος πρόεδρος και ο Ευ. Τσακαλώτος

Εικόνα του άρθρου ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.: Υποψήφιος πρόεδρος και ο Ευ. Τσακαλώτος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/07/2023, 17:42
ΕΛΛΑΔΑ

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, είναι ο δεύτερος, που ανακοινώνει επισήμως της υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.

Ο βουλευτής και πρώην υπουργός αναφέρθηκε στο δίπτυχο της υποψηφιότητά του που είναι η «συνέχεια» στην παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα «και όσα καταφέραμε όλοι μαζί στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση» και η «τομή» γιατί «όταν έχεις χάσει με τέτοια διαφορά προφανώς είναι πράγματα που δεν έχεις κατανοήσει και δεν έκανες καλά».

Είπε επιπλέον ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παραμείνει ένα κομμάτι της Αριστεράς, τονίζοντας ωστόσο ότι χρειάζεται να απευθυνθεί σε πολύ κόσμο, εξηγώντας τις αξίες, τις θέσεις και τις προτάσεις του. Έκανε, εξάλλου, λόγο για «θολή ταυτότητα» του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, επισημαίνοντας πως το στίγμα του δεν ήταν ξεκάθαρο.

«Θέλουμε να απευθυνθούμε σε πάρα πολύ κόσμο», υπογράμμισε σημειώνοντας ότι όμως είναι άλλη η ερώτηση «πού απευθύνεσαι» και είναι άλλη η ερώτηση «ποιος είσαι εσύ που απευθύνεσαι», για να τονίσει τη σημασία και των δύο ερωτημάτων. «Την ίδια στιγμή που ακούμε τον κόσμο και τα προβλήματα που έχει, πρέπει να εξηγήσουμε σε όλον αυτόν τον κόσμο τις αξίες, τις θέσεις και τις προτάσεις μας. Από αυτήν τη συνάντηση μπορεί να βγει κάτι πολύ καλό», είπε.

Στην εκδήλωση για την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, που βρίσκεται σε εξέλιξη, ο κ. Τσακαλώτος πλαισιώνεται στο πάνελ του βήματος από τους Ανδρέα Ξανθό, Χάρη Μαμουλάκη, Ειρήνη Αγαθοπούλου, Μακρίνα Βιόλα Κώστη, οι οποίοι και θα κάνουν σύντομες τοποθετήσεις. 

Παρόντες στην εκδήλωση είναι, μεταξύ άλλων, οι Νίκος Φίλης, Γιώργος Σταθάκης, Δημήτρης Βίτσας, Θοδωρής Δρίτσας, Πάνος Λάμπρου, Αννέτα Καββαδία.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη η Έφη Αχτσιόγλου άνοιξε την κούρσα της διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα, δηλώνοντας «παρούσα» για την επόμενη μέρα του κόμματος. Κατά την επικείμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του και ο Νίκος Παππάς, ενώ κλειστά κρατάει ακόμη τα χαρτιά του ο Παύλος Πολάκης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back