ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: Πανεπιστήμιο, ΠΓΝΙ και Refugee Week

Εικόνα του άρθρου ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: Πανεπιστήμιο, ΠΓΝΙ και Refugee Week
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/06/2023, 20:35
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023 - ΕΚΛΟΓΕΣ

Το πανεπιστήμιο επισκέφθηκαν οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και καθηγητές του ιδρύματος, Μερόπη Τζούφη και Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, συνοδευόμενοι από τον επίσης καθηγητή και πρώην βουλευτή, Χρήστο Μαντά.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ βρέθηκε στο φοιτητικό εστιατόριο και συνομίλησε με εργαζόμενους, μέλη ΔΕΠ και φοιτητές.

Η κα Τζούφη επισκέφθηκε τα Λιθαρίτσια και πήρε μέρος στην έναρξη του Refugee Week Greece, στο οποίο συμμετείχαν ο Δήμος Ιωαννιτών και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι «η ευρωπαϊκή Συμφωνία Μετανάστευσης & Ασύλου πρέπει να αλλάξει άμεσα και ριζικά και να εστιάσει στην εξασφάλιση νόμιμων και ασφαλών διόδων και στην επανεγκατάσταση προσφύγων σε χώρες-μέλη της ΕΕ με δίκαιο τρόπο». Πρόσθεσε ότι «δεν μπορούν να υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις κι άλλα ναυάγια, ούτε επιτρέπεται να αντιμετωπίζονται οι πρόσφυγες απλά ως αριθμοί».

Τέλος, η κα Τζούφη, μαζί με τους κ.κ. Μαντά, Παχατουρίδη και Παπανδρέου, επισκέφθηκαν το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και συζήτησαν με το ιατρικό προσωπικό και τους εργαζόμενους για τις δεσμεύσεις του κόμματος, για «δημόσιες πολιτικές που εξασφαλίζουν την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας και τη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών των υγειονομικών».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back