ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: «Ο υπουργός Υγείας εξήγγειλε απολύσεις»

Εικόνα του άρθρου ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: «Ο υπουργός Υγείας εξήγγειλε απολύσεις»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/05/2024, 13:34
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ιωαννίνων, με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη στα Γιάννενα, τον κατηγορεί για την εξαγγελία της απόλυσης 140 συμβασιούχων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και τον χαρακτηρίζει «υπουργό των εργολάβων».

Για τη (νέα) εξαγγελία περί αυτονόμησης του κομματιού της 6ης ΥΠΕ στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι εξήγγειλε μεν, δεν ανακοίνωσε θέσεις γιατρών δε.

«Η Δυτική Μακεδονία με τη οποία συγχωνεύεται έχει το ρεκόρ της μικρότερης αναλογίας ιατρών και ασθενών πανελλήνια. Αναμένονται λοιπόν μετακινήσεις γιατρών για την κάλυψη των αναγκών και σε αυτή την περιοχή» αναφέρει το κόμμα.

Επίσης, τον κατηγορεί για τα απογευματινά, επί πληρωμή χειρουργεία για ήδη ασφαλισμένους-ες και ό,τι «δεν είπε όμως αν έχει γίνει κάποια πρόδος στο θέμα της ειδικότητας επειγοντολογίας στην Ελλάδα και αν θα συνεχίσουν τα Κέντρα Υγείας να στελεχώνουν με γιατρούς το τμήμα διαλογής των ΤΕΠ».

Ακόμα, αναφέρει ότι «ξέχασε» τους εκπροσώπους εργαζομένων στο Χατζηκώστα και τέλος, ότι «έδωσε το πράσινο φως στους εργολάβους για την ολοκληρωτική επιστροφή τους στα νοσοκομεία».


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back