Oikonomou pisoi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

O «ψηφιακός πόλεμος» του κ. Γεωργιάδη

Εικόνα του άρθρου O «ψηφιακός πόλεμος» του κ. Γεωργιάδη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/02/2021, 10:03
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο επίκεντρο μιας δημοσιότητας που δεν τη θέλει, είναι τις τελευταίες μέρες ο πιο προβεβλημένος διαχρονικά υπουργός της κυβέρνησης, Άδωνης Γεωργιάδης.

Η κατάσταση στην εστίαση, που όσο και την εξωραΐζει ο υπουργός, είναι κακή, είναι από τα θέματα που δεν μπορεί να αναστρέψει εύκολα, παρά τη συνεχή και αδιάλειπτη παρουσία του στις τηλεοπτικές οθόνες, κάθε πρωί. Την ώρα δηλαδή που βλέπει τηλεόραση το κοινό του.

Ο «πόλεμος» ξεκίνησε από τη Δευτέρα, όταν ο υπουργός Ανάπτυξης ειρωνεύτηκε τον κλάδο της εστίασης, ο οποίος κυκλοφόρησε ένα βίντεο για την κατάσταση της εστίασης, το οποίο… δραματουργεί την κατάσταση. Το βίντεο κυκλοφόρησε ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Νομού Αχαΐας, ένας από τους αρχαιότερους στην Ελλάδα.


Ο κ. Γεωργιάδης από ένα από τα γνωστά του πρωινά τηλεοπτικά πόστα, ειρωνεύτηκε τους καταστηματάρχες λέγοντας ότι «όποιος επιχειρηματίας θέλει να παραδώσει στα αλήθεια τα κλειδιά της επιχείρησής του, εγώ προσωπικά ο Άδωνις Γεωργιάδης την παίρνω. Την παραλαμβάνω εγώ».

 Αυτοί όμως, σήκωσαν το γάντι και του τα… έστειλαν, κάνοντας τη θέση του ακόμα πιο δύσκολη. Το ίδιο πρωί, ο κ. Γεωργιάδης προσπάθησε να ανασκευάσει, λέγοντας ότι έκανε μια «λεκτική υπερβολή».

Ένας επιχειρηματίας της εστίασης από τη Θεσσαλονίκη, έστειλε τα κλειδιά και τους λογαριασμούς του μαγαζιού στον υπουργό Ανάπτυξης, εσωκλείοντας και… οδηγίες μαγειρικής.

Στην ουσία δεν άλλαξε κάτι. Ο κ. Γεωργιάδης συνέχισε να επιμένει ότι η κατάσταση για την εστίαση είναι καλύτερη από ό,τι την περιγράφουν οι άνθρωποί της και ότι η κυβέρνηση στηρίζει χρηματικά τον κλάδο, και τελικά «τι να κάνουμε, όλος ο πλανήτης είναι σε έκτακτη κατάσταση».

Επειδή όμως ο κ. Γεωργιάδης σπάνια παραδέχεται εξ ολοκλήρου τα λάθη του και την κατάσταση, όταν αυτή δεν συμφωνεί μαζί του, συνέχισε, κυρίως με αναρτήσεις του, να δηλώνει καταρχάς «επιχειρηματίας από τα νεανικά του χρόνια» και να παραθέτει τα μέτρα ενίσχυσης της εστίασης και να επιμένει ότι στην παράθεση μέτρων, αρνούμενος να απαντήσει αν θα μπορούσε να ζήσει ο ίδιος με αυτά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο υπουργός Ανάπτυξης είναι ανακόλουθος. Μόλις λίγο μετά τα Χριστούγεννα (2/1), ανακοίνωνε άνοιγμα λιανεμπορίου, ενώ το ίδιο μεσημέρι ανακοινώνονταν νέα περιοριστικά μέτρα και την άλλη μέρα, διατεινόταν ότι… γνώριζε τα περί κλεισίματος, παρότι ανακοίνωνε το αντίθετο. Τώρα όμως, βρίσκεται σε δυσκολότερη θέση γιατί δέχεται μεγάλη πίεση στο πεδίο όπου αποδίδει καλύτερα, στο επικοινωνιακό…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back