ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: «Να ακυρωθεί η συνεδρίαση για την καθαριότητα» στο ΠΓΝΙ

Εικόνα του άρθρου ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: «Να ακυρωθεί η συνεδρίαση για την καθαριότητα» στο ΠΓΝΙ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/06/2024, 08:26
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων καλεί «την ύστατη στιγμή τον εκτελούνται χρέη διοικητή κ. Δερδεμέζη να συναισθανθεί την κατάσταση και να ακυρώσει την αυριανή (σ.σ. σημερινή) συνεδρίαση» της διοίκησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, σχετικά με την εκχώρηση της καθαριότητας και φύλαξης σε ιδιότητη και την απόλυση, πρακτικά, 172 συμβασιούχων.

Οι εργαζόμενοι, παρότι συμβασιούχοι, έχουν συμπληρώσει 7 χρόνια στις θέσεις τους. Ο διαγωνισμός δε, είναι 6,5 εκατ. ευρώ για 2 χρόνια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων αναφέρει ότι η εκχώρηση θα κοστίσει 2,5 εκατ. ευρώ παραπάνω τον χρόνο, εκτός από το ό,τι θα οδηγηθούν 172 εργαζόμενοι-ες στην ανεργία.

Ενδιαφέρον έχει ότι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο δεν έχει παρουσιάσει κάποια τεχνικοοικονομική μελέτη, δημόσια τουλάχιστον, που να αποδεικνύει ότι η εκχώρηση είναι δικαιολογημένη από το κόστος.

Διατυπώνει κάποια ερωτήματα, όπως γιατί η εκχώρηση γίνεται «άρον-άρον» τώρα, από έναν «προσωρινό διοικητή χωρίς πολιτική νομιμοποίηση αφού δεν εχει αξιολογηθεί» και κατηγορεί τα συνδικαλιστικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας «που εξακολουθούν να παίζουν παιχνίδια στις πλάτες εργαζομένων όταν ολο αυτό το διάστημα τους χτυπύσαν την πλάτη».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται τη δική του περιοδο διακυβέρνησης, λέγοντας ότι «προσπάθησε να βάλει μια τάξη στη ζούγκλα των εργολαβιών, με τη ψήφιση του νόμου 4430/2016, που προέβλεπε ατομικές συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, 24μηνης διάρκειας μέσω ΑΣΕΠ (με μοριοδότηση των ήδη απασχολούμενων) και μάλιστα με καλύτερους όρους και αποδοχές».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3