ΗΠΕΙΡΟΣ

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ-Θεσπρωτίας: «Εθνικιστική φιέστα στο Σούλι»

Εικόνα του άρθρου ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ-Θεσπρωτίας: «Εθνικιστική φιέστα στο Σούλι»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/05/2024, 08:58
ΗΠΕΙΡΟΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Θεσπρωτίας περιγράφει τις φετινές εκδηλώσεις στο Σούλι, που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ηπείρου, ως μια «εθνικιστική προεκλογική φιέστα με κομματικές κορώνες και με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων».

Αφορμή ήταν η κεντρική ομιλία και κυρίως, ο τρόπος που τη χειρίστηκε, ο καθηγητής του Παντείου, πρώην υφυπουργός της ΝΔ και γνωστός για τις εθνικιστικές του απόψεις, Άγγελος Συρίγος, καθώς και η διοικητική και οργανωτική ανοχή στην παρουσία του έκπτωτου πρίγκιπα Παύλου Γλύξμπουργκ.

«Την ίδια στιγμή που η δημοκρατικά εκλεγμένη Περιφερειακή Σύμβουλος της Παράταξης ‘Κοινό των Ηπειρωτών’, κυρία Παναγιώτα Αγγέλη, αποκλείστηκε χωρίς καμία απολύτως εξήγηση από την είσοδο στο χώρο των επισήμων, στον οποίο μόνο οι επίσημοι δεν βρίσκονταν» αναφέρει το κόμμα και συμπληρώνει:

«Η προκλητική αυτή στάση των υπευθύνων της εκδήλωσης μόνο οργή προκαλεί. Η ίδια η ιστορία, πάντως τους διαψεύδει παταγωδώς και τους τοποθετεί στο περιθώριο και την απαξίωση».


ΣΧΟΛΙΑ
Γιώργος Αργυράκος
Την απαξίωση την έχει εισπράξει προ πολλού ο πολιτικός χώρος που έχει διοριστεί στα πανεπιστήμια και έχει παράγει μια "ελληνική ιστορία" σύμφωνη με την αλβανική εθνικιστική αφήγηση, κατά την οποία οι Σουλιώτες ήταν "Αλβανοί Χριστιανοί" που έγιναν Έλληνες κατά την Επανάσταση. Ας κάνουν πρώτα αυτοκριτική και μετά να κρίνουν τους σύγχρονους Σουλιώτες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3