Συντακτης: Γιώργος Πατέλης
Δημοσιευση: 27-08-2018, 19:10
ΕΛΛΑΔΑ

Ο Πάνος Σκουρλέτης εξελέγη νέος Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της καταμέτρησης, από τα 144 μέλη της ΚΕ που ψήφισαν, ο Πάνος Σκουρλέτης έλαβε 126 ψήφους, ενώ καταγράφηκαν 18 λευκά.

Τον υπουργό Εσωτερικών είχε προτείνει νωρίτερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. 

Αιτιολογόντας την απόφασή του από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «τώρα στην αυγή της νέας εποχής, πιστεύω ότι το κόμμα μας χρειάζεται μια ακόμη ώθηση, ένα ακόμη παράδειγμα ανιδιοτέλειας και αφοσίωσης» και πως τα μέλη χρειάζονται ένα ισχυρό μήνυμα, «ότι το κόμμα για μας είναι προτεραιότητα. Ότι το κόμμα για μας είναι αναπόσπαστο κομμάτι στην προσπάθεια για την ενίσχυση της πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας. Και ότι κανένα αξίωμα κυβερνητικό ή όποιο άλλο δεν έχει για μας μεγαλύτερη αξία από αυτά τα αξιώματα που προσδιορίζονται από τη συλλογική μας βούληση και τη συλλογική κομματική μας λειτουργία».

«Γι' αυτούς τους λόγους, αποφάσισα να προτείνω στην ΚΕ να εκλέξει ως επόμενο Γραμματέα τον σύντροφο τον Πάνο, τον Σκουρλέτη», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος:


200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα