Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΣΥΡΙΖΑ κατά διοίκησης Πανεπιστημιακού και ΔΑΚΕ

Εικόνα του άρθρου ΣΥΡΙΖΑ κατά διοίκησης Πανεπιστημιακού και ΔΑΚΕ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/09/2021, 22:31
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ιωαννίνων καταγγέλλει «κομματοκρατία» στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, με αφορμή τις μετακινήσεις διευθυντικών στελεχών.

«Στην γραμμή της κυβέρνησης Μητσοτάκη και η διοίκηση του ΠΓΝΙ η οποία από την αρχή της θητείας της εφαρμόζει ένα μοντέλο επιτελικής διοίκησης με συγκεκριμένους ανθρώπους του στενού κομματικού της περιβάλλοντος, αποκλείοντας όλους τους άλλους, προκειμένου να έχει τον ασφυκτικό έλεγχο παντού» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και συμπληρώνει ότι «έχει αναγάγει την κομματοκρατία σε διοικητική πρακτική καθώς διοικεί με τον φόβο των ΕΔΕ και των πειθαρχικών διώξεων».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ καταγγέλλει ευθέως την παράταξη της ΔΑΚΕ, λέγοντας ότι στηρίζει τις επιλογές της διοίκησης, χρησιμοποιώντας την πλειοψηφία της στο σωματείο εργαζόμενων. «Πρόσφατα αντικατέστησε αναίτια τη νοσηλευτική ηγεσία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών το οποίο λειτουργούσε υποδειγματικά και βραβεύτηκε για την διαχείριση της πανδημίας. Στο ίδιο μήκος κύματος, όπως καταγγέλθηκε τις προηγούμενες ημέρες, ήρθε και η επιλεκτική δίωξη προϊσταμένων κλινικών και υποδιευθυντή Νοσηλευτικής Υπηρεσίας τιμωρώντας τους με πειθαρχική ποινή γιατί δεν εξυπηρετούσαν καθήκοντα… επιστασίας (έλεγχος εισόδων και συνοδών)».

Καλεί τέλος τη διοίκηση του ΠΓΝΙ «να ασκεί τα καθήκοντά της με βάση τις αρχές  του δικαίου και της αξιοκρατίας, σταματώντας τις διώξεις και την τρομοκράτηση των εργαζομένων στο ΠΓΝΙ , που τους στοχοποιεί επιλεκτικά με βάση την πολιτική τους τοποθέτηση και ως τέτοιες θα αντιμετωπίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back