Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων: Να στηριχτούν μαθητές-τριες ΑμεΑ

Εικόνα του άρθρου ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων: Να στηριχτούν μαθητές-τριες ΑμεΑ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/05/2022, 18:29
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ιωαννίνων με ανακοίνωσή του για τους μαθητές-τριες ΑμεΑ, τονίζει ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα που μετουσιώνονται σε ανισότητες, στις ενδοσχολικές και πανελλήνιες εξετάσεις.

Στους λόγους επισημαίνει ότι έχουν χάσει πολλές διδακτικές ώρες και ότι η εντάξή τους στην «πανδημική» εκπαιδευτική διαδικασία δεν έχει ομαλά, λόγω ελλείψεων, καθυστερήσεων κ.α.

Επίσης, τονίζει ότι η τράπεζα θεμάτων δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

«Η κα Κεραμέως και η κυβέρνηση Μητσοτάκη παρόλες τις ενέργειες του, της Α.Σ.Γ.Μ.Ε. και της Ένωσης Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες συνεχίζουν να αδιαφορούν για το μέλλον και τα δικαιώματα των μαθητών καθώς και για τις οικογένειές τους» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει, ζητώντας να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των συλλόγων γονέων:

  • Κανένας μαθητής Ειδικού Σχολείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή/και οι  μαθητές που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες (δηλ. οι συμμετέχοντες στα  διαδικτυακά τμήματα) να μην χάσουν την προαγωγή τους στην επόμενη τάξη. Η  προαγωγή τους να γίνει με τον βαθμό των τετραμήνων και όχι με συμμετοχή  στις ενδοσχολικές εξετάσεις.
  • Να καταργηθεί η Τράπεζα Θεμάτων και η Ελάχιστη Βάση εισαγωγής στα Πανεπιστήμια.
  • Να δοθεί η δυνατότητα και στους μαθητές των ευπαθών ομάδων να εισαχθούν με το 5% στα ΑΕΙ.
  • Να υπάρχει επαρκής στελέχωση όλων των Ειδικών Σχολείων με μόνιμο προσωπικό, από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3