Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων: «Επιστροφή στο σπουδαστικό της ασφάλειας»

Εικόνα του άρθρου ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων: «Επιστροφή στο σπουδαστικό της ασφάλειας»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/01/2021, 16:01
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων καλεί σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Πέμπτης 28 Ιανουαρίου, κατηγορώντας την κυβέρνηση για τις  ρυθμίσεις του νέου νομοσχεδίου για τα πανεπιστήμια.

«Εν μέσω πανδημίας, η Νέα Δημοκρατία επιλέγει να ψηφίσει ένα νομοσχέδιο που θα έχει καταστροφικές επιπτώσεις στην εκπαιδευτική και ακαδημαϊκή διαδικασία, αλλά και στις τοπικές κοινωνίες που θα δουν τα πανεπιστήμιά τους να κλείνουν, στερώντας τη δυνατότητα φοίτησης των παιδιών κοντά στο σπίτι τους, όπως και κάθε προοπτική ανάπτυξης του τόπου, καθώς η ύπαρξη του φοιτητικού δυναμικού συνδέεται άμεσα και με πολλές οικονομικές δραστηριότητες» αναφέρει μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ.

Συντάσσεται με την απόφαση της συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ζητάει την απόσυρση του νόμου και την έναρξη «ουσιαστικού διαλόγου της κυβέρνησης με την εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και τις τοπικές κοινωνίες».

Καλεί δε τους φορείς της περιοχής  «που στήριξαν την αναβάθμιση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, είναι αναγκαίο σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία να έχουν ξεκάθαρη δημόσια τοποθέτηση».

Ακόμα, για τους περιορισμούς 100 ατόμων σε συναθροίσεις, τη νέα, αντιδημοκρατική απόφαση της ΕΛΑΣ, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «επειδή η κυβέρνηση της ΝΔ αντιλαμβάνεται τις διογκούμενες αντιδράσεις από όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, προχωράει για μια ακόμη φορά στην αντισυνταγματική απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων για πάνω από 100 άτομα, εργαλειοποιώντας, απολύτως και προσχηματικά, την πανδημία».

Συμπληρώνει ακόμα ότι φέτος μειώνονται τα κονδύλια για Υγεία κατά 600 εκατ. ευρώ και κατά 7% για την Παιδεία.

«Γυρνάμε σε εποχές του σπουδαστικού της ασφάλειας στα πανεπιστήμια και στον άκρατο αυταρχισμό, εν μέσω διάλυσης του κοινωνικού κράτους, της οικονομίας και των εργασιακών δικαιωμάτων» καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back