ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων: «Ανοιχτές πληγές» στις υγειονομικές δομές

Εικόνα του άρθρου ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων: «Ανοιχτές πληγές» στις υγειονομικές δομές
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/01/2024, 19:20

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ιωαννίνων με ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι η επίσκεψη Χρυσοχοΐδη άφησε υποσχέσεις για την υγειονομική περιφέρεια, προσλήψεις κ.λπ. αλλά ο κ. Χρυσοχοΐδης μεταπήδησε στο μεταξύ σε άλλη υπουργείο.

«Τίποτε δεν φαίνεται να βαίνει προς υλοποίηση. Η προκήρυξη για Διοικητές ΥΠΕ, δεν προβλέπει σπάσιμο των ΥΠΕ και αναμένεται σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η έκδοση διορθωτικής προκήρυξης για τις ΥΠΕ ώστε να μπορέσουν να συμμετάσχουν και στελέχη που υπηρετούν επί σειρά ετών στο σύστημα υγείας με ελαστικοποίηση των κριτηρίων» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων.

Σημειώνει δε ότι οι έκτακτες προσλήψεις «παραμένουν στο συρτάρι του πρώην υπουργού καθώς η υποστελέχωση έχει χτυπήσει κόκκινο και τίθεται εν αμφιβόλω η λειτουργία της μονάδος εγκεφαλικών και του κέντρου τραύματος στο ΠΓΝΙ καθώς δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό για στελέχωση».

Παραπέμπει σε μια σειρά ακόμα ζητήματα που είναι ανοιχτά στην Ήπειρο και τονίζει ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για παιδιατρική ΜΕΘ στα Γιάννενα, η ψυχική υγεία «διαλύεται», όπως τοπνίζει και «η στελέχωση των νοσοκομείων βαίνει διαρκώς μειούμενη οδηγώντας το προσωπικό στην εξουθένωση, στην συνταξιοδότηση και την φυγή στο εξωτερικό».


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back