Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Αντί της 6ης ΥΠΕ, ο κ. Φλούδας

Εικόνα του άρθρου Αντί της 6ης ΥΠΕ, ο κ. Φλούδας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/03/2020, 12:42
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τη Δευτέρα 16 Μαρτίου, οι υγειονομικοί του ΠΑΜΕ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων εξέδωσαν μια ανακοίνωση καταγγέλλοντας τη διοίκηση, την 6η Υγειονομική Περιφέρεια και τον ΕΟΔΥ για «ένοχη σιωπή» γύρω από το θετικό κρούσμα κοροναϊού σε γιατρό του νοσοκομείου. 

Στο στόχαστρό τους, μπήκε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Γιώργος Φλούδας, διά στόματος του οποίου… ανακοινώθηκαν τα δύο θετικά κρούσματα στις 13 Μαρτίου (σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό). Το ΠΑΜΕ κατηγόρησε τον κ. Φλούδα, ο οποίος είναι στέλεχος της τοπικής ΝΟΔΕ, ότι η αναγγελία των κρουσμάτων εκ μέρους του έγινε «μετά από συνεννόηση με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ».

Αργά χτες το βράδυ, ο Σύλλογος Εργαζομένων ήρθε να δώσει απάντηση στο ΠΑΜΕ (σημειωτέον ότι δεν διαψεύδει τα περί «συνεννόησης με τον διοικητή»). Από την ανακοίνωση, είναι εμφανές ότι ο σύλλογος απαντά ακόμα και σε θέματα που αφορούν την 6η ΥΠΕ, με τον κ. Φλούδα να αναδεικνύεται εμμέσως πλην σαφώς ο εκπρόσωπος της 6ης ΥΠΕ στην περιοχή. 

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου που όλο αυτό το διάστημα είναι αυτός που κάνει διάφορες αναγγελίες διά τηλεοράσεως για ενέργειες της διοίκησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και της 6ης ΥΠΕ. Την ίδια ώρα, βέβαια, στις διοικήσεις των νοσοκομείων –πόσο μάλλον στη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, η οποία συνεχίζει τη θητεία της από την εποχή του ΣΥΡΙΖΑ- απαγορεύεται από την 6η ΥΠΕ να ενημερώνουν για τα κρούσματα (χωρίς την έγκριση της 6ης ΥΠΕ δεν βγαίνει καμία ανακοίνωση από διοικήσεις νοσοκομείων).

Στην ανακοίνωσή του, λοιπόν, ο σύλλογος δίνει εξηγήσεις για την απόφαση της εφημερίας του νοσοκομείου «Χατζηκώστα» την Κυριακή 15 Μαρτίου, αντί του Πανεπιστημιακού, για την πρωτοβουλία του κ. Φλούδα να «μην ‘καλύψει’ τα κρούσματα», για τις συναντήσεις του κ. Φλούδα με τη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ με στόχο την προώθηση διαφόρων ζητημάτων. 

Μάλιστα, ο Σύλλογος διαβεβαιώνει ότι θα γίνουν πολλά πράγματα στο νοσοκομείο. «Έχει εξασφαλιστεί η συνεχόμενη ενίσχυση του Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων με υγειονομικό υλικό, και τα όσα γράφονται περί επιστροφής δανεικών από το Π.Γ.Ν. Πατρών είναι τουλάχιστον αστεία. Επιπλέον άμεση θα είναι και η ενίσχυση του Π.Γ.Ν.Ι. και με ανθρώπινο δυναμικό, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της 6ης Υ.ΠΕ. αλλά και τα αιτήματά μας» τονίζει. Και φυσικά, από την τοποθέτηση αυτή απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά σε σχεδιασμούς της διοίκησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back