ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΣΥΡΙΖΑ για Ήπειρο: Η (ενδεχόμενη) υποψηφιότητα Γ. Στέφου και οι προσδοκίες

Εικόνα του άρθρου ΣΥΡΙΖΑ για Ήπειρο: Η (ενδεχόμενη) υποψηφιότητα Γ. Στέφου και οι προσδοκίες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/07/2023, 18:43
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Mε δυνατά ονόματα προσπαθεί να κατέβει στις περιφερειακές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, σε μια προσπάθεια να ανακτήσει δυνάμεις. Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ένα πεδίο μαζικότητας, με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την ανάγκη να (επανα)συνδεθεί.

Στην Περιφέρεια Ηπείρου, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την τύχη να έχει μια παράταξη, η οποία κρατήθηκε αυτά τα χρόνια και είχε μια καλή παρουσία χάρη στις προσπάθειες του επικεφαλής της, Γιώργου Ζάψα.

 Υπάρχει το «όχημα». Χρειάζεται πια ο επικεφαλής, μετά την προ μηνών ανακοίνωση του κ. Ζάψα ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος περιφερειάρχης.

Προς την κατεύθυνση της αξιοποίησης κομματικών στελεχών, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε στο τραπέζι του τρία ονόματα: τον πρώην πρύτανη και υποψήφιο βουλευτή στις τελευταίες εθνικές εκλογές Τριαντάφυλλο Αλμπάνη, τον πρώην υποψήφιο βουλευτή Θεσπρωτίας Μάριο Κάτση και τον πρώην υποψήφιο βουλευτή Ιωαννίνων, που ήρθε δεύτερος στις τελευταίες εκλογές, Γιάννη Στέφο. 

Η υποψηφιότητα που φαίνεται να προκρίνεται, είναι αυτή του κ. Στέφου, με το δεδομένο ότι υφίσταται εκ μέρους του η σχετική προθυμία.

Προφανώς, μια τέτοια (σε επίπεδο στελεχών) υποψηφιότητα, πρέπει να φέρει μαζί της και τις απαραίτητες δεσμεύσεις για στήριξή της και σε επίπεδο υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων.

Κάτι τέτοιο αναμένεται να ανακατέψει την τράπουλα και στο πεδίο των δημοτικών εκλογών, και όσων ενδιαφέρονταν ή ενδιαφέρονται να θέσουν υποψηφιότητα ως δημοτικοί σύμβουλοι, ιδίως στον Δήμο Ιωαννιτών.

Με την επιστράτευση κομματικών στελεχών, ο ΣΥΡΙΖΑ ευελπιστεί ότι θα καταφέρει να διεισδύσει πιο μαχητικά στην τοπική αυτοδιοίκηση και να φτιάξει μια βάση για την επόμενη μέρα.

Όσον αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές στον Δήμο Ιωαννιτών, αυτές δεν είναι τόσο ξεκάθαρες για τον ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί υπάρχει μια παράταξη, η οποία δεν ευνοήθηκε, για διάφορους λόγους, από τις συγκυρίες. Όπως έχει διαμορφωθεί πια η κατάσταση, ο ΣΥΡΙΖΑ στο καλύτερο στο οποίο μπορεί να ελπίζει στον Δήμο Ιωαννιτών, είναι σε μια ευρύτερη συνεργασία. Κάτι που αναμένεται να συζητηθεί και στην αυριανή συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Σημειωτέον ότι σήμερα συνεδριάζει η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές με την παρουσία του Κώστα Σκανδαλίδη, επικεφαλής της κεντρικής εκλογικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back