Λίγες μέρες μετά την ερώτηση 17 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τον δρόμο που διανοίγει «εμπιστευτικά», ανάλογα με την ημέρα, η Περιφέρεια Ηπείρου στο ύψωμα Γκέσος στον Γράμμο, ο ΣΥΡΙΖΑ… ξαναρωτά με άλλους 15 βουλευτές.
Διαβάστε επίσης: Μια βαριά "σκιά" στον Γράμμο
Οι… διαφορές και ομοιότητες των δύο ερωτήσεων, είναι αρκετές. Πρώτη, ότι στην πιο πρόσφατη ερώτηση που καταθέτει ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ευάγγελος Αποστολάκης, συνυπογράφει και η Όλγα Γεροβασίλη, βουλευτής Άρτας, που απουσίαζε από την προηγούμενη που ήταν πρωτοβουλία της Ρένας Δούρου.
Δεύτερη, ότι η ερώτηση της κας Δούρου απευθυνόταν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενώ του κ. Αποστολάκη, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Τρίτη, ότι η ερώτηση του κ. Αποστολάκη ασχολείται βασικά με την απεικόνιση της συνοριογραμμής Ελλάδας-Αλβανίας στο Google maps και συγκεκριμένα, τη θέση της αλπικής λίμνης Γκιστόβας.
Στην ίδια ερώτηση, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θέτουν και την υπόθεση του δρόμου από τον Γκέσο προς το Περήφανο και την Κιάφα και ρωτούν εάν γνωρίζει το υπουργείο ότι ο δρόμος γίνεται σε περιοχή Natura χωρίς περιβαλλοντική μελέτη, ποια η σκοπιμότητα του δρόμου και γιατί συμμετέχει ο στρατός στο έργο.
Σχετικά με την Γκιστόβα, ο κ. Αποστολάκης επικαλείται το Google maps λέγοντας ότι «πριν περίπου δύο έτη, η μεθόριος διαιρούσε την λίμνη μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, και από πέρυσι η λίμνη πέρασε όλη στην Αλβανία, σύμφωνα με τους εν λόγω χάρτες», καθώς και δημοσίευμα που αναφέρει ότι έχουν μετακινηθεί στο ελληνικό έδαφος οι "πυραμίδες" της συνοριογραμμής. Eπίσης παραπέμπει και σε ανάρτηση του πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα στα προσωπικά του μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την περασμένη άνοιξη. Η ανάρτηση αυτή αφορούσε φωτογραφίες της Λίμνης Γκιστόβα που πλαισιώνονταν από την λεζάντα «Beautiful Albania».
Σήμερα 15/10 η απεικόνιση στο Google maps παρουσιάζει τη λίμνη κατά το ήμισυ περίπου, σε αλβανικό έδαφος.
Μια ομοιότητα τέλος, είναι ότι και τις δύο ερωτήσεις υπογράφει και ο βουλευτής Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας.