Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

No Αποστολάκης, no υπουργείο…

Εικόνα του άρθρου No Αποστολάκης, no υπουργείο…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/08/2021, 18:45
ΕΛΛΑΔΑ

Ο κυβερνητικός ανασχηματισμός κατέληξε σε σίριαλ με χαρακτηριστικά παρωδίας, που δεν είναι και τόσο αστεία όμως αν σκεφτεί κανείς ότι αφορά ένα υπουργείο που προέκυψε από το καταστροφικό φετινό καλοκαίρι.

Το φιάσκο προσυπογράφει η δήλωση της κυβέρνησης, ότι εφόσον ο πρώην υπουργός και αρχηγός ΓΕΕΘΑ Β. Αποστολάκης δεν αποδέχεται τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας, τότε και το υπουργείο δεν συστήνεται καν.

Εν ολίγοις, ο κυβερνητικός προγραμματισμός για την καλύτερη αντιμετώπιση καταστροφών, «κάηκε» λόγω της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Και αυτή όμως έχει χαρακτηριστικά παρωδίας. Όλα ξεκίνησαν με την ανακοίνωση της νέας σύνθεσης που περιλαμβάνει τον κ. Αποστολάκη ως πολιτικού προϊστάμενου σε ξεχωριστό υπουργείο Πολιτικής Προστασίας. Το… σίριαλ εξελίχθηκε ως εξής:

  • 11.00: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου ανακοινώνει τη νέα κυβέρνηση
  • 12.25: Ο ΣΥΡΙΖΑ σε άτυπη ενημέρωση, αναφέρει ότι ο κ. Αποστολάκης είχε ενημερώσει τον κ. Τσίπρα ότι δέχθηκε μεν πρόταση, αλλά δεν θα «γίνει υπουργός της δεξιάς με αυτούς τους όρους» που τέθηκαν. Το κόμμα, τον χαρακτηρίζει εμμέσως «αποστάτη».
  • 13.30: Ο κ. Αποστολάκης με δήλωσή του στο site ieidiseis ενημερώνει ότι αρνείται την υπουργοποίηση, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι εφόσον δεν υπάρχει διακομματική συμφωνία, δεν μπορεί να δεχθεί τη θέση.
  • 14.20: Σε επίσημη πλέον ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζει «φιάσκο» τον ανασχηματισμό και αναφέρει ότι «όπως προκύπτει, από τη δήλωση του κ. Αποστολάκη, ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να τον παγιδεύσει, ανακοινώνοντας την υπουργοποίησή του χωρίς τη συναίνεσή του». Έτσι, αλλάζει και στάση απέναντι στον κ. Αποστολάκη και τονίζει ότι ο πρωθυπουργός «μάλλον θα συνειδητοποίησε ότι δεν ενστερνίζονται όλοι την οικογενειακή του παράδοση. Υπάρχουν στο δημόσιο βίο και άνθρωποι έντιμοι, που θεωρούν την αξιοπρέπεια σημαντικότερη από τα αξιώματα».
  • 15.00: Η κυβέρνηση απαντάει και εκθέτει τον κ. Αποστολάκη, λέγοντας ότι αποδέχθηκε οριστικά την τοποθέτηση, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό και ότι έγιναν όλες οι επαφές και ενημερώσεις, τόσο προς τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και προς το ΚΙΝΑΛ. Ο κ. Οικονόμου αναφέρει ότι ο κ. Αποστολάκης απάντησε θετικά στην Προεδρία της Δημοκρατίας, λέγοντας ότι θα παραστεί με τη σύζυγό του στην ορκωμοσία.

Κατόπιν τούτων, που μοιάζουν περισσότερο με αδιέξοδη συνεδρίαση της σούπερ λίγκας και όχι με σοβαρό πολιτικό σχεδιασμό και διάλογο, η κυβέρνηση... εκδικείται, λέγοντας ότι το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας δεν συστήνεται και ότι παραμένει υπό το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Κατηγορεί δε ως υπεύθυνο τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον κ. Αποστολάκη, ο οποίος είναι ο μεγάλος (πολιτικά) χαμένος της υπόθεσης…

Το πιο κορυφαίο ίσως όλων, είναι ότι μετά τη μετακίνηση του υφυπουργού Νίκου Χαρδαλιά, τις αρμοδιότητες αναλαμβάνει γενικός γραμματέας. Δηλαδή, η κυβέρνηση καταργεί το δικό της πολιτικό σχεδιασμό, τον οποίο εισήγαγε με ταχείς ρυθμούς στην αρχή της πανδημίας!

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
Ελένη
Τα παιδία παίζει ( όλα τα παιδία ) . Κρίμα...
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back