Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Αναγκαία η στήριξη του αμπελουργικού κλάδου

Εικόνα του άρθρου ΣΥΡΙΖΑ: Αναγκαία η στήριξη του αμπελουργικού κλάδου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/07/2020, 18:36
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Περιοδεία στη Ζίτσα και επίσκεψη στα οινοποιεία «Ζοίνος» και «Γκλίναβος», αλλά και στην επιχείρηση εμπορίας ποτών «Πράσσος»,  πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ιωαννίνων, με επικεφαλής τη βουλευτή Μερόπη Τζούφη.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο πρώην βουλευτής και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης Γιάννης Στέφος και ο γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων Νίκος Κουσινίδης, ενώ τη συνόδευε ο δημοτικός σύμβουλος Ζίτσας Σπύρος Πάικας.

Η αντιπροσωπεία είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και το πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι Ι και ΙΙ», το οποίο προβλέπει δράσεις για τους αγρότες, ύψους 300 εκατ. ευρώ, αλλά και να ακούσει τα προβλήματα του αμπελουργικού κλάδου.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση, η περιοχή της Ζίτσας δεν συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα πρώιμης συγκομιδής «Πράσινος τρύγος» του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να συμμετάσχουν στο Ταμείο Επιχειρηματικότητας (ΤΕΠΙΧ) για άτοκο δανεισμό.

Η αντιπροσωπεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «δεσμεύτηκε να αναζητήσει όλους τους πιθανούς τρόπους και να χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα πίεσης ώστε να υποστηριχθούν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις της περιοχής» όπως σημειώνεται.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back