ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια ωραία μέρα για να επισκεφθείτε τα οινοποιεία

Εικόνα του άρθρου Μια ωραία μέρα για να επισκεφθείτε τα οινοποιεία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/11/2016, 17:52
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πλησιάζει και φέτος η Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού, στις 13 Νοεμβρίου, αυτή την Κυριακή δηλαδή. Η συγκεκριμένη μέρα γιορτάζεται και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και αυτή την Κυριακή, τα οινοποιεία που συμμετέχουν στη διαδρομή του κρασιού της Ηπείρου, θα είναι ανοιχτά για να υποδεχτούν τους επισκέπτες τους. Στην Ήπειρο, συμμετέχουν το «Κατώγι Αβέρωφ» στο Μέτσοβο, το «Κτήμα Γκλίναβος» στη Ζίτσα και το οινοποιείο «Ζοίνος», επίσης στη Ζίτσα.

Η Ένωση Οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» συμμετέχει φέτος για 4η χρονιά και η Zoίνος Winery ως μέλος των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» συμμετέχει και ανοίγει το οινοποιείο της από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα της προσεχούς Κυριακής. Οι επισκέπτες θα ξεναγηθούν στους χώρους του οινοποιείου και θα γνωρίσουν την τέχνη της οινοποίησης, της απόσταξης και της παλαίωσης οίνων και αποσταγμάτων, αλλά και θα δοκιμάσουν τα προϊόντα. Η είσοδος είναι δωρεάν.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού πραγματοποιείται και εορτάζεται από το 2009, τη δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου με τη συμμετοχή οινοποιείων που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πόλεων του Κρασιού (RECEVIN) ή σε οινοτουριστικά δίκτυα, όπως είναι οι «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», που συμμετέχει με 18 οινοποιεία από τις 8 διαδρομές του κρασιού.

Το κτήμα Γκλίναβος που συμμετέχει επίσης στη μέρα οινοτουρισμού, είναι ανοιχτό καθημερινά 10π.μ. έως  2μ.μ. Τα Σαββατοκύριακα οι επισκέψεις γίνονται κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης.

Εάν θέλετε πάντως να… προετοιμαστείτε σχετικά, ιδού μια εξαιρετική ταινία:



ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back