Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΣΥΡΙΖΑ: 6 άντρες+6 γυναίκες σε δημοσκόπηση

Εικόνα του άρθρου ΣΥΡΙΖΑ: 6 άντρες+6 γυναίκες σε δημοσκόπηση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/01/2023, 23:16
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια (τηλεφωνική) δημοσκόπηση από μεγάλη εταιρία με ενδιαφέρον για τον ΣΥΡΙΖΑ «τρέχει» αυτή την περίοδο στο νομό Ιωαννίνων, στο πλαίσιο οριστικοποίησης των ψηφοδελτίων.

Δώδεκα ονόματα «συμμετέχουν» στη δημοσκόπηση, έξι ονόματα αντρών και έξι ονόματα γυναικών. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανακοινώσει ότι θα υπάρχει ποσόστωση 50%. 

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, στους συνδυασμούς των κομμάτων ο αριθμός των υποψήφιων βουλευτών από κάθε φύλο πρέπει να ανέρχεται σε ποσοστό τουλάχιστον ίσο με 40%. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει θέσει υψηλότερο στόχο.

Στο νομό Ιωαννίνων λοιπόν, τα έξι ονόματα είναι αυτά που «ανακυκλώνονται» τον τελευταίο καιρό. Κατά αλφαβητική σειρά: ο πρώην πια πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γρίβας, ο νυν επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» Γιώργος Ζάψας, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και νυν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Οικονόμου, ο πρώην βουλευτής Γιάννης Στέφος, ο πρώην δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος.

Στις γυναίκες τώρα, το παρών δίνει καταρχάς η νυν βουλευτής Μερόπη Τζούφη.

Τους τελευταίους μήνες, οι γυναίκες δεν απασχόλησαν το πολιτικό παρασκήνιο και την ονοματολογία.

Στη δημοσκόπηση συμμετέχουν, εκτός από την κα Τζούφη, η περιφερειακή σύμβουλος με το «Κοινό των Ηπειρωτών» Χριστίνα Λέκκα, η υποψήφια βουλευτής Ιωαννίνων στις εκλογές του 2019 Όλγα Νάσση, η πρώην υφυπουργός Υγείας στην κυβέρνηση Σαμαρά (προερχόμενη από τη ΔΗΜΑΡ), και υποψήφια ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2019, Φωτεινή Σκοπούλη, και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Λίλα Σουλελέ. 

Υπάρχει και μια έκτη υποψηφιότητα, η οποία προκαλεί μια μικρή έκπληξη. Πρόκειται για τη δικηγόρο Αγγελική Αγγέλη με πολιτική αναφορά στο ΠΑΣΟΚ.

Η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να ανεβάσει την ποσόστωση στο 50% τίθεται και ως ερώτημα στη δημοσκόπηση. Όπως τίθεται, βέβαια, και το ζήτημα της ανανέωσης με νέα πρόσωπα στα ψηφοδέλτια…

Οι υποψήφιοι βουλευτές στο νομό Ιωαννίνων, θα είναι συνολικά επτά.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back