ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Θέλουν άλλες 72 ώρες εκεχειρία, αλλά…

Εικόνα του άρθρου Συρία: Θέλουν άλλες 72 ώρες εκεχειρία, αλλά…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/09/2016, 17:57
ΚΟΣΜΟΣ

Την επέκταση κατά 72 ώρες της κατάπαυσης του πυρός στη Συρία θέλουν Ρωσία και ΗΠΑ προκειμένου να υπάρξει ομαλή ροή της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Κάτι τέτοιο όμως, φαντάζει απραγματοποίητο καθώς οι παραβιάσεις είναι συνεχόμενες, αφού οι σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα στον τακτικό στρατό και τους αντάρτες έχουν καταπατήσει την εκεχειρία.

«Είμαστε έτοιμοι να επεκτείνουμε την κατάπαυση του πυρός για άλλες 72 ώρες. Περιμένουμε από την αμερικανική πλευρά αποφασιστική δράση προς τις ένοπλες ομάδες που ελέγχει, για να τηρηθεί αυστηρά τη συμφωνία της 9ης Σεπτεμβρίου. Διαφορετικά η κατάσταση στη Συρία μπορεί να βγει εκτός ελέγχου», είπε ο Βίκτορ Πονζίκιρ, του ρωσικού Επιτελείου Στρατού.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, εξέφρασε τη βαθιά του ανησυχία, διότι η συριακή κυβέρνηση συνεχίζει να μπλοκάρει τη ροή της ανθρωπιστικής βοήθειας, παρότι μειώθηκε η βία μετά από την ανακωχή που συμφώνησαν η Ουάσιγκτον με τη Μόσχα.

Ο Ομπάμα είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα προχωρήσουν στα επόμενα βήματα της συμφωνίας με τη Ρωσία, μέχρι να υπάρξουν επτά συνεχείς ημέρες μειωμένης βίας και διαρκή πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back