ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Σύνοδος Πρυτάνεων: «Κατοχύρωση για τις Γεωπονικές»

Εικόνα του άρθρου Σύνοδος Πρυτάνεων: «Κατοχύρωση για τις Γεωπονικές»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/03/2023, 12:11
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Η 102η Σύνοδος Πρυτάνεων που έγινε στην Κέρκυρα, στα πορίσματά της ζητάει την άμεση έκδοση τροπολογίας για την κατοχύρωση των επαγγελματικών προσόντων των αποφοίτων όλων των Τμημάτων Γεωπονικών Σπουδών. Η Σύνοδος θεωρεί απαραίτητο «να λάβει γνώση εγκαίρως επί του περιεχομένου της τροπολογίας, ώστε να τοποθετηθεί πριν την κατάθεσή της προς ψήφιση στο ελληνικό κοινοβούλιο».

Η τροπολογία κατατέθηκε μεν, αλλά ουσιαστικά αφήνει ανοιχτό το θέμα έγκρισης των επαγγελματικών δικαιωμάτων στην ΕΘΑΑΕ και στο ΓΕΩΤΕΕ, πράγμα που προκάλεσε την παραίτηση των διδασκόντων της σχολής Γεωπονίας στην Άρτα.

Επίσης, η σύνοδος ζητάει να συμμετάσχουν τα πανεπιστημιακά καλλιτεχνικά τμήματα και σχολές, στην υλοποίηση του σχεδίου δημιουργίας Ανώτατων Σχολών Παραστατικών Τεχνών αποκλειστικά εντός των ελληνικών πανεπιστημίων. Επιπλέον, επισημαίνεται η ανάγκη διαβάθμισης εντός του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων τίτλων καλλιτεχνικών σπουδών που υλοποιούνται εκτός των πανεπιστημίων.

Ζητάει νέο μισθολόγιο για τα μέλη ΔΕΠ λαμβάνοντας υπόψιν και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας του Οκτωβρίου του 2022 και «τον καθορισμό του αριθμού των εισακτέων στα ελληνικά Α.Ε.Ι. σύμφωνα με τις εισηγήσεις που αυτά καταθέτουν βάσει των πραγματικών δυνατοτήτων τους».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back