Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μ. Τζούφη για Γεωπονική Άρτας: «Αν ήταν κολέγιο θα είχαν βρει λύση»

Εικόνα του άρθρου Μ. Τζούφη για Γεωπονική Άρτας: «Αν ήταν κολέγιο θα είχαν βρει λύση»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/03/2023, 21:39
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη σε ανακοίνωσή της για τις κινητοποιήσεις στη Γεωπονική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Άρτα, αναφέρει ότι φοιτητές-τριες και ΔΕΠ «διεκδικούν το αυτονόητο: οι σπουδές να έχουν αξία, τα πτυχία αντίκρισμα και οι απόφοιτοι επαγγελματικά δικαιώματα».

Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι γι αυτήν είναι «’ψιλά γράμματα’» όλα αυτά και τονίζει ότι «η παραίτηση των καθηγητών είναι μια κραυγή αγωνίας, μια ύστατη πράξη για να σταματήσει η απαξίωση των δημόσιων πανεπιστημίων και η αδικία σε βάρος των φοιτητών τους. Εδώ και τέσσερα χρόνια, κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας υπονομεύουν με κάθε δυνατό τρόπο τα ΑΕΙ και το νέο ακαδημαϊκό χάρτη που θέσπισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από εξαντλητικό διάλογο με την πανεπιστημιακή κοινότητα».

Ακόμα, η κα Τζούφη τονίζει ότι ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ για την απόδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων στους-στις αποφοίτους του πρώην ΤΕΙ «πολεμήθηκε σφοδρά από την τότε αντιπολιτευόμενη ΝΔ», η οποία ως κυβέρνηση «προτίμησε να εγκλωβίσει χιλιάδες φοιτητές, να υπονομεύσει δεκάδες τμήματα και να αδιαφορεί για τα πτυχία χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα και αναγνώριση».

Καταλήγει τονίζοντας ότι «κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας οφείλουν να βρουν λύση στο πρόβλημα που δημιούργησαν. Αν ήταν ιδιωτικό κολέγιο, θα το είχαν ήδη λύσει».

 

Διαβάστε ακόμα: 

 

Απόφαση του Δήμου Αρταίων υπέρ των φοιτητών-τριων της Γεωπονικής

 

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κατά κυβέρνησης για τη Γεωπονική Άρτας

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back