ΕΛΛΑΔΑ

Σύνοδος Πρυτάνεων: Δυσαρέσκεια για τις εισαγγελικές παρεμβάσεις

Εικόνα του άρθρου Σύνοδος Πρυτάνεων: Δυσαρέσκεια για τις εισαγγελικές παρεμβάσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/01/2024, 09:48
ΕΛΛΑΔΑ

Ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να ποινικοποιήσει με κάθε τρόπο τις φοιτητικές κινητοποιήσεις, με αποκορύφωμα την ατυχέστατη παρομοίωση των συνελεύσεων με προπαρασκευή ληστειών από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, οι πρυτάνεις συνεδρίασαν και μεταξύ άλλων, εξέφρασαν δυσαρέσκεια για τις εισαγγελικές παρεμβάσεις.

«Συζητήθηκε σε εποικοδομητικό κλίμα το πλαίσιο διεξαγωγής της εκπαιδευτικής διαδικασίας όσον αφορά την εξ αποστάσεως εκπαίδευση για υλοποίηση του διδακτικού εξαμήνου και την εξ αποστάσεως αξιολόγηση για τη διενέργεια των εξετάσεων» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, συμπληρώνοντας ότι «προτεραιότητα αποτελεί η ομαλή ολοκλήρωση των εκπαιδευτικών διαδικασιών με την αξιοποίηση και των εξ αποστάσεως μεθόδων, εφόσον αυτές απαιτηθούν. Για τον σκοπό αυτό τα ΑΕΙ με αποφάσεις των Συγκλήτων τους θα καθορίσουν τα διαθέσιμα τεχνικά μέσα και το βέλτιστο χρονικό πλαίσιο».

Συμπληρώνουν επίσης το εξής:

«Οι πρυτανικές αρχές των ελληνικών ΑΕΙ υπηρετούν με αίσθημα ευθύνης τα πανεπιστήμια σε όφελος της ακαδημαϊκής κοινότητας και της ελληνικής κοινωνίας. Η Σύνοδος εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για τη στοχοποίηση των πρυτανικών αρχών, με αποκορύφωση την εισαγγελική παρέμβαση. Η Σύνοδος επαναδιατύπωσε για μια ακόμη φορά την ανάγκη ενίσχυσης του δημόσιου πανεπιστημίου».


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back