Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

Συνεχίζονται οι έρευνες στο ναυάγιο των Παξών

Εικόνα του άρθρου Συνεχίζονται οι έρευνες στο ναυάγιο των Παξών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/01/2020, 21:23
ΗΠΕΙΡΟΣ

Συνεχίζονται οι έρευνες για το ναυάγιο στους Παξούς, με θύματα 12, μέχρι στιγμής, πρόσφυγες και αρκετούς αναζητούμενους.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, μέχρι τις 14:45 ελικόπτερο έρευνας-διάσωσης Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας είχε μεταφέρει στη βάση Αεροδιακομιδών στο 'Ακτιο 2 άνδρες ηλικίας περίπου 40-50 ετών και 1 γυναίκα ηλικίας περίπου 20-25 ετών, από όπου και διεκομίσθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΚΑΒ, «η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, την Πολεμική Αεροπορία και το ΕΚΑΒ είναι σε πλήρη εξέλιξη και θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση».

Στο νοσοκομείο της Πρέβεζας έχουν μεταφερθεί οι 21 διασωθέντες μετανάστες.

Ο αριθμός των συνολικών μεταναστών που επέβαιναν στο σκάφος που βυθίστηκε δεν έχει γίνει ακόμη επίσημα γνωστός, φέρεται όμως να ξεπερνά τους 50.

Οι πληροφορίες φέρουν ανάμεσά τους να μην υπήρχαν παιδιά, ενώ γίνεται λόγος οι μετανάστες να ήταν πολλές μέρες στη θάλασσα.

Μέχρι αυτή την ώρα σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, έχουν ανασυρθεί από τα νερά του Ιονίου, δώδεκα νεκροί, ενώ δεν έχουν γνωστοποιηθεί ακόμη τα στοιχεία όλων των μεταναστών και η χώρα, ή οι χώρες υπηκοότητάς τους.

Ο δήμος Πρέβεζας, μετέφερε μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου ζεστά ρούχα στο ενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, ενώ έχει ήδη ετοιμαστεί και ειδική αίθουσα για τους φιλοξενήσει στο Κανάλι της Πρέβεζας.

Την ίδια ώρα στο σημείο που εξελίσσεται η ανθρώπινη τραγωδία βρίσκονται περιπολικά σκάφη των Λιμενικών Αρχών Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας, Πρέβεζας, Λευκάδας, Παξών και Συβότων, τέσσερα παραπλέοντα πλοία, δύο ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, προκειμένου να βρεθούν αν υπάρχουν αγνοούμενοι.

Η ΚΝΕ Πρέβεζας σε ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων: «Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες, καθώς συνεχίζει την ίδια απάνθρωπη πολιτική με αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, που δίνει απλόχερα γη και ύδωρ στους δολοφόνους των λαών και μπλέκει τη χώρα μας βαθύτερα στο ΝΑΤΟ, όπως έκανε και με την πρόσφατη συμφωνία αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ για αναβάθμιση των βάσεων του θανάτου».

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη δική της ανακοίνωση, αναφέρει: «Η ακροδεξιά πολιτική της Ε.Ε., της κυβέρνησης της Ν.Δ., μαζί με την κυβέρνηση της Τουρκίας με τείχη, frontex, επαναπροωθήσεις… είτε μετατρέπουν την Ευρώπη σε απλησίαστο όνειρο για τους μετανάστες είτε τους ίδιους τους εγκλωβίζουν σε κολαστήρια στην Ελλάδα, την Τουρκία και τη Β. Αφρική στρώνοντας το καλύτερο χαλί για την αύξηση και διόγκωση των κυκλωμάτων των δουλεμπόρων. Πολλοί είναι οι «υπεύθυνοι» κυβερνητικοί παράγοντες, οι οποίοι σε τοπικό και εθνικό επίπεδο θα σπεύσουν να χύσουν κροκοδείλια δάκρυα για μια ακόμη φορά με αφορμή το συγκεκριμένο ναυάγιο».

Στο μεταξύ, αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το σχεδόν ταυτόχρονο με τον εντοπισμό του ναυαγίου σχόλιο-«χαριτολόγημα» του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη: «Σκεφτείτε πόσο καλά προετοιμασμένοι είναι που γνώριζαν ότι λειτουργεί και το 112 και πήραν τηλέφωνο. Έχουμε πέσει θύματα ομαδικής προσπάθειας αλλοίωσης της χώρας αλλά θα το αντιμετωπίσει η κυβέρνηση». Ο ΣΥΡΙΖΑ στην απάντησή του, τονίζει μεταξύ άλλων: «Ως πότε θα βλέπουμε τους εγχώριους Όρμπαν στα υπουργικά έδρανα; Και πάνω από όλα: Πρέπει να σώζονται οι πρόσφυγες στο Αιγαίο ή πολιτική της κυβέρνησής του είναι να τους αφήνει να πνίγονται;».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back