ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Συνέχεια στο θέμα του τμήματος Ψυχολογίας

Εικόνα του άρθρου Συνέχεια στο θέμα του τμήματος Ψυχολογίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/04/2019, 13:00
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Θέση για την ανασυγκρότηση της προσωρινής συνέλευσης του νέου τμήματος Ψυχολογίας, παίρνουν τα τέσσερα μέλη που, όπως αναφέρουν, αποπέμφθηκαν με απόφαση της συγκλήτου στις 17 Απριλίου.

Μεταξύ άλλων, στο υπόμνημά τους προς τη σύγκλητο, αναφέρουν ότι  «η συνεργασία των τεσσάρων μελών της προσωρινής συνέλευσης υπήρξε άριστη και αποτελεσματική. Η μόνη διαφωνία και αιτία  καθυστέρησης λήψης αποφάσεων -ειδικά κατά τις τελευταίες συνεδρίες- υπήρξε η διαφορετική άποψη προσκεκλημένου -και όχι τακτικού- μέλους της Συνέλευσης σχετικά με ένα συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο και τη διδασκαλία του, την οποία ο κ. πρόεδρος (σ.σ. ο καθηγητής Ιατρικής κ. Υφαντής) συμμεριζόταν».

Συμπληρώνουν ότι «δυστυχώς, ο κ. πρόεδρος δεν προχώρησε ποτέ στην επίλυση της διαφωνίας αυτής με τη μόνη ακαδημαϊκά και δεοντολογικά ορθή διαδικασία, αυτήν της ψηφοφορίας. Και δυστυχώς, τα μέλη της συνέλευσης -από σεβασμό στο πρόσωπό του και εις ένδειξη συναδελφικότητας και καλής θέλησης- δεν την απαίτησαν, ως είχαν δικαίωμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 7 συνεδρίες πραγματοποιήθηκε μόνο μία ψηφοφορία».

Οι υπογράφοντες και υπογράφουσες αναφέρουν ότι «αισθανόμενοι έντονο το βάρος της ευθύνης απέναντι στις προσδοκίες και την αγωνιώδη αναμονή των, κατ' εκτίμηση, χιλίων (1.000) φοιτητών του Τμήματος Φ.Π.Ψ. που έναν χρόνο τώρα μας εμπιστεύονται, συμπορεύονται μαζί μας και απαιτούν από εμάς ένα άρτιο Π.Σ. και από τον κ. πρύτανη τη διασφάλιση της ομαλής και άμεσης μετακίνησής τους στο νέο τμήμα Ψυχολογίας, αιτούμαστε την ακύρωση της ανασυγκρότησης της Προσωρινής Συνέλευσης και την παραμονή μας σε αυτή, ώστε να ολοκληρώσουμε άμεσα, απρόσκοπτα και αποτελεσματικά το έργο μας».

Προσθέτουν ότι «το οφείλουμε στους φοιτητές μας και διαβεβαιώνουμε ότι μπορούμε να το εξασφαλίσουμε, καθώς η μετακίνηση του τεράστιου όγκου φοιτητών του Φ.Π.Ψ. στο νέο Τμήμα απαιτεί βαθειά γνώση των διδακτικών αναγκών και των Π.Σ. διαφορετικών ετών που μόνο οι διδάσκοντες του Τομέα Ψυχολογίας έχουν».



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back