Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Συνεργασία για την UNSECO»

Εικόνα του άρθρου «Συνεργασία για την UNSECO»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/01/2020, 18:14
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δύο θεματικές εκδηλώσεις θέλει να διοργανώσει ο Δήμος Ζαγορίου, τον προσεχή Φεβρουάριο και Μάρτιο σε Αθήνα και Ζαγόρι, στο πλαίσιο της ένταξης της περιοχής στον κατάλογο μνημείων της UNSECO, ως πολιτιστικό τοπίο.

Σημειωτέον ότι η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στις δικές της δηλώσεις, όπως μεταφέρθηκαν από την ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου, έκανε λόγο ένα «εργαστήριο» που θα γίνει μέσα στην άνοιξη.

Ο δήμαρχος Γιώργος Σουκουβέλος είπε μεταξύ άλλων ότι «η σύνταξη του φακέλου χρειάζεται σωστή προετοιμασία και απαιτεί την συναίνεση και την συνεργασία της τοπικής κοινωνίας, όλων των φορέων του Ζαγορίου, του Δημοτικού Συμβουλίου και των πολιτιστικών συλλόγων».

Η κα Μενδώνη πήρε μέρος σε σύσκεψη που έγινε στο δημαρχείο Ζαγορίου, παρουσία του κ. Σουκουβέλου, του αντιδημάρχου Γιάννη Τσαπάρη, του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Γιώργου Τσουμάνη και στελεχών του Υπουργείου Πολιτισμού Ευγενίας Γερούση, διευθύντρια διαχείρησης Εθνικού Αρχείου Μνημείων Υπουργείου Πολιτισμού και Σταυρούλας Φωτοπούλου, διευθύντριας της Νεώτερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του υπουργείου.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back