ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη του KickassTorrents

Εικόνα του άρθρου Συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη του KickassTorrents
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/07/2016, 23:20
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Για ξέπλυμα χρήματος και παραβίαση των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας συνελήφθη στην Πολωνία και κατηγορείται ο ουκρανικής καταγωγής Αρτέμ Βολίν φερόμενος ως ιδιοκτήτης του ιστότοπου διαμοιρασμού αρχείων, το περιβόητο Kickass Torrents (ΚΑΤ). Η ιστοσελίδα KickassTorrents τέθηκε εκτός λειτουργίας.

Σύμφωνα με τις αμερικάνικες αρχές, ο Αρτέμ Βολίν κατηγορείται για την λειτουργία της πλέον δημοφιλούς παράνομης ιστοσελίδας διαμοιρασμού αρχείων (με 50 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες μηνιαίως) και την παράνομη διανομή πειρατικών ταινιών και μουσικής αξίας ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων. 

Η ιστοσελίδα KickassTorrents λειτουργούσε σε 28 γλώσσες, είχε καθαρή αξία μεγαλύτερη των $54 εκατομμυρίων, και τα έσοδα από διαφημίσεις σε ετήσια βάση κυμαίνονταν από τα $12,5 εκατομμύρια ως και $22,3 εκατομμύρια.

Όπως είναι γνωστό οι ιστοσελίδες όπως είναι οι The Pirate Bay και KickassTorrents δεν φιλοξενούν πειρατικό περιεχόμενο, αλλά παρέχουν συνδέσμους σε αρχεία τόρεντ που επιτρέπουν στους χρήστες να διαμοιράζονται και να κατεβάζουν τόσο νόμιμο όσο και πειρατικό υλικό, όπως παιχνίδια, μουσική, λογισμικό, τηλεοπτικές σειρές ή κινηματογραφικές ταινίες κ.ά.

 Αν και οι τεχνικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει το KickassTorrents δεν επιβεβαιώνεται ότι οφείλονται στην σύλληψη του Artem Vaulin, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι κατάσχεσαν domain names που σχετίζονται με την ιστοσελίδα όπως είναι οι kickasstorrents.com, kat.ph, kickass.to, kastatic.com, kickass.so, thekat.tv και kat.cr. Οι αμερικάνικες αρχές θα επιδιώξουν τώρα την έκδοση του Αρτέμ Βολίν στις ΗΠΑ.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back