Λυκ πίσω
ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΙΔΕΣ

Το συνέδριο πυρηνικής ιατρικής, το σύστημα PET/CT και η δωρεά του Ιδρύματος «Στ. Νιάρχος»

Εικόνα του άρθρου Το συνέδριο πυρηνικής ιατρικής, το σύστημα PET/CT και η δωρεά του Ιδρύματος «Στ. Νιάρχος»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/09/2024, 23:36
ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ξεκινάει αύριο 27 Σεπτεμβρίου η Πανελλήνια Επιστημονική Εκδήλωση Πυρηνικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στο κτίριο των Γενικών Αρχείων του Κράτους, στο Σουφαρί Σεράι, στο Κάστρο.

Η τελετή έναρξης θα γίνει στις 19:30 παρουσία των αρχών της πόλης και του Πανεπιστημίου, όπως και εκπροσώπων του Ιδρύματος «Στ. Νιάρχος».

Προσκεκλημένος ομιλητής ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος, εκπρόσωπος του Ιδρύματος «Στ. Νιάρχος. Ο κ. Μιχαλακόπουλος θα κάνει ομιλία με τίτλο: «Από το όραµα στην πράξη και από το σύνολο στα µέρη: Η Διεθνής Πρωτοβουλία για την Υγεία (ΔΠΥ) του ΙΣΝ και η δωρεά για την προµήθεια και εγκατάσταση PET/CT σε δηµόσια νοσοκοµεία ανά την επικράτεια».

Το Ίδρυμα έχει δωρίσει ένα σύστημα ποζιτρονικής τομογραφίας PET/CT της τάξης των 1,8 εκατομμυρίων ευρώ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Τα εγκαίνια είχαν γίνει στις αρχές του 2023.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το Κλινικό Εργαστήριο Πυρηνικής Ιατρικής, χειρίζεται το σύστημα PET/CT πάνω από ένα έτος και στην εκδήλωση θα υπάρχουν συνεδρίες αφιερωμένες στην πολύτιμη προσφορά του συστήματος στη διαχείριση των ασθενών.

«Ο συνδυασμός θεραπείας και διάγνωσης με τα συστήματα PET/CT και SPECT/CT, γνωστό κι ως theragnostics, είναι ένα από τα κύρια θέματα της εκδήλωσης, μια καινοτόμο μέθοδο της Πυρηνικής Ιατρικής όπου με τη χρήση ειδικών ραδιοφαρμάκων, μπορούν να δουν αυτό που πρέπει να θεραπεύσουν και να θεραπεύσουν αυτό που είδαν» επισημαίνεται.

Το συνέδριο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, της Ελληνικής Εταιρείας Πυρηνικής Ιατρικής & Μοριακής Απεικόνισης και της Ελληνικής Εταιρείας Πυρηνικής Καρδιολογίας. Διεξάγεται μόνο με φυσική παρουσία των συνέδρων. 

Το πρόγραμμα του συνεδρίου στην ιστοσελίδα: https://nuclearmedicine-ioannina.gr/

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back Ντοτη3