Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Συνδικάτο Οικοδόμων κατά προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου

Εικόνα του άρθρου Συνδικάτο Οικοδόμων κατά προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/12/2022, 17:08
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το συνδικάτο Οικοδόμων καταγγέλλει την πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων Χριστίνα Τσέτσου, επειδή αυτή ζήτησε, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του συνδικάτου, ότι ζήτησε να προπληρωθούν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι για τις εκλογές του σωματείου.

Το συνδικάτο Οικοδόμων κάνει εκλογές που διαρκούν οκτώ ημέρες (!) και υπάρχει απαίτηση για σημαντικό αριθμό δικηγόρων. Ο ΔΣΙ να ζητήσει προπληρωμή των αντιπροσώπων, ώστε να τους καταβάλλει τα χρήματα μετά το τέλος των εκλογών.

Το συνδικάτο Οικοδόμων κατηγορεί την κα Τσέτσου ότι απάντησε με «απαξιωτικό τρόπο» και παραθέτει «έρευνα που διενήργησε» και σύμφωνα με την οποία  «σε καμία άλλη πόλη της χώρας δε γίνονται αυτά που η Πρόεδρος του ΔΣΙ επικαλείται.

Η ένταση έχει «ρίζες» στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία, οπότε υπήρξε και πάλι διαφωνία για το μέγεθος της αποζημίωσης. Γι αυτό και φέτος ζητήθηκε προπληρωμή. Τόσο πέρυσι όμως, όσο και φέτος, η αποζημίωση καταβλήθηκε κανονικά. Φέτος, σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, έγινε σε… μεταλλικά νομίσματα.

Το συνδικάτο προσθέτει ότι «σε κανένα σημείο του ΦΕΚ δεν απαιτείται πάνω από ένας δικαστικός αντιπρόσωπος για τη διαλογή, διαδικασία που διενεργείται με ευθύνη εκλεγμένης εφορευτικής επιτροπής του εκάστοτε μαζικού φορέα».

Το συνδικάτο Οικοδόμων αποδίδει «εμπάθεια προς το Εργατικό Κέντρο, τα σωματεία του Εργατικού Κέντρου, συνολικά στην προσπάθεια ενίσχυσης της οργανωμένης πάλης, του εργατικού κινήματος στο νομό Ιωαννίνων», από πλευράς της προέδρου. Δικαιολογεί τις πολυήμερες εκλογές, λέγοντας ότι γίνονται «για να διευκολύνουν τους συναδέλφους τους που απασχολούνται σε όλο το νομό, με άστατα ωράρια». Η ανακοίνωση είναι και προσεκτική, λέγοντας «δεν ταυτίζουμε το σύνολο των αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων που αντιλαμβάνονται ότι οι εργαζόμενοι, όπως και οι ίδιοι, έχουμε κοινά προβλήματα (ακρίβεια, ενεργειακή φτώχεια, ασφάλιση)».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back