ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση Τσίπρα-Μέι στο Λονδίνο

Εικόνα του άρθρου Συνάντηση Τσίπρα-Μέι στο Λονδίνο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/06/2018, 18:13
ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρίσκεται από σήμερα στο Λονδίνο.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη και λίγες μέρες νωρίτερα η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου σημείωνε τους «ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς» μεταξύ Ελλάδας και Βρετανίας, για να τονίσει ότι αυτή η φιλία «σήμερα είναι πιο ισχυρή από ποτέ». Αφού έκανε ιδιαίτερη μνεία στον τουρισμό, τόνισε επίσης της συνεργασία των δύο χωρών σε θέματα εμπορίου και ασφάλειας, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα υπάρξει περαιτέρω ενίσχυσή της.


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αναλυτικά, το τριήμερο πρόγραμμα του πρωθυπουργού στο Λονδίνο έχει ως εξής:

  • Τη Δευτέρα, στις 18:00 (ώρα Ελλάδας) θα έχει συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Θυάτειρων και Μεγάλης Βρετανίας, κ. Γρηγόριο. Στη συνέχεια, στις 20:00, θα συναντήσει νέους εργαζόμενους και επιστήμονες που ζουν και εργάζονται στην Αγγλία. 
  • Την Τρίτη το πρωί (στις 11:00 ώρα Ελλάδας) ο κ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση με οικονομικούς παράγοντες από το Σίτι του Λονδίνου. Στις 16:00, ο Αλέξης Τσίπρας συναντάται με την πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Τερέζα Μέι. Στη συνέχεια, στις 20:00 θα έχει συνάντηση με τον αρχηγό του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν.
  • Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Λονδίνο ολοκληρώνεται την Τετάρτη, με την ομιλία του (στις 16:15 ώρα Ελλάδας) στο London Business School.

Στη φωτογραφία ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ (κέντρο) υποδέχεται τον Αλέξη Τσίπρα και την Τερέζα Μέι στη σύνοδο ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων, που έγινε στη Σόφια στις 16 Μαΐου 2018. © European Union.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back