ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Συνάντηση που βλέπει προς… δημοτικές κάλπες

Εικόνα του άρθρου Συνάντηση που βλέπει προς… δημοτικές κάλπες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/11/2018, 18:11
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια συνάντηση που θα μπορούσε και να θεωρηθεί προοίμιο δεύτερης καθόδου στις εκλογές για την παράταξη, είχαν οι «Πολίτες για την ανατροπή» με το βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Μαντά, ο οποίος έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος Ιωαννίνων.

Στη συνάντηση πήραν μέρος μέλη της δημοτικής παράταξης, στα οποία ο κ. Μαντάς επεσήμανε μια σειρά ζητήματα που συνήθως  καταθέτουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε τέτοιες συναντήσεις, όπως η σημασία της απλής αναλογικής, οι προγραμματικές συγκλίσεις που «χρειάζεται να έχουν προοδευτικό πρόσημο και βέβαια καθαρά μέτωπα απέναντι στην ακροδεξιά  καθώς και στη νεοφιλελεύθερη λογική για την ανάπτυξη και την διαχείριση των πόλεων».

Ένα κριτήριο, κατά τον κ. Μαντά, είναι οι θέσεις που παίρνουν οι αυτοδιοικητικές παρατάξεις απέναντι στη πρόταση Μητσοτάκη για μεταφορά του ΕΝΦΙΑ στην  ευθύνη της αυτοδιοίκησης, πρόταση που αν εφαρμοστεί θα αυξήσει άμεσα τις ανισότητες και μεταξύ των πόλεων και εντός του αστικού ιστού.

Ειδικά για τον Δήμο Ιωαννιτών, οι δύο πλευρές συζήτησαν μεταξύ άλλων το πρόγραμμα «Φιλόδημος», τα αποθεματικά του Δήμου και της διαχείρισής τους, τα θέματα της ΔΕΥΑΙ και της τιμολογιακής πολιτικής, το σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων υποδομής, τα ζητήματα τουριστικής πολιτικής, τα περιβαλλοντικά θέματα με έμφαση στη λίμνη  κ.α.

Η παράταξη από την πλευρά της τόνισε «στήριξε και στηρίζει την μεταρρύθμιση» και τέλος, ο κ. Μαντάς  διαβεβαίωσε ότι «θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει να τεθούν σε τροχιά επίλυσης κρίσιμα ζητήματα» ώστε να στηριχθεί η πόλη και η περιοχή.




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back