Λυκ πίσω

«Συναντήσεις στους Καλαρρύτες»: ένα αφιέρωμα στον Σπ. Λάμπρο

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/07/2024, 14:39

Στους επώνυμους Καλαρρυτινούς και ειδικότερα στην περίπτωση του Σπυρίδωνα Λάμπρου, ιστορικού, καθηγητή Πανεπιστημίου και Πρωθυπουργού της Ελλάδας, είναι αφιερωμένος το διήμερο πολιτιστικών θεματικών εκδηλώσεων «Συναντήσεις στους Καλαρρύτες», που διοργανώνει ο Πατριωτικός Σύνδεσμος Καλαρρυτών «Η Πίνδος» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου το σαββατοκύριακο 27-28 Ιουλίου, στο Μουσείο Καλαρρυτινής Αργυροτεχνίας.

Στις 8 το βράδυ του Σαββάτου θα γίνει προβολή ντοκιμαντέρ για τους Καλαρρύτες και την Κυριακή, στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση με θέμα «Ο Σπυρίδων Λάμπρου και ο ελληνικός ιστορισμός».

Ομιλητές θα είναι ο ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Απόστολος Κατσίκης («’Οι Λαμπραίοι’, το χρονικό μιας ιστορικής καλαρρυτινής οικογένειας»), ο επίκουρος καθηγητής Νεώτερης και Σύγχρονης Βαλκανικής Ιστορίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ηλίας Σκουλίδας («Η συγκρότηση της ιστορικής επιστήμης και ο ρομαντισμός: σκέψεις στο έργο του Σπυρίδωνα Λάμπρου») και ο φιλόλογος, δρ. Νεοελληνικής Ιστορίας Βασίλης Κολιός («Ο Καλαρρυτινός έμπορος του Λιβόρνου Γεώργιος Λάμπρος και τα Ορλωφικά»).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3