Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Συναντήσεις με Γ. Μπουτάρη και πρέσβη του Ισραήλ

Εικόνα του άρθρου Συναντήσεις με Γ. Μπουτάρη και πρέσβη του Ισραήλ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/01/2020, 15:38
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Και μετά την εκδήλωση για το ολοκαύτωμα που έγινε χτες το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, οι επίσημες συναντήσεις.

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο του τόσο τον πρέσβη του Ισραήλ στην Αθήνα Γιόσι Αμράνι όσο και τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης και πρόεδρο του Μουσείο Ολοκαυτώματος Γιάννη Μπουτάρη.

Η συνάντηση με τον ισραηλινό πρέσβη επικεντρώθηκε στα ζητήματα της τουριστικής αλλά και της εκπαιδευτικής συνεργασίας. Πιο συγκεκριμένα, έγινε συζήτηση για την παρουσία των Ιωαννίνων, τον Φεβρουάριο, στην τουριστική έκθεση του Τελ Αβίβ και ζητήθηκε η συνδρομή του για στοχευμένες συναντήσεις και συνεργασίες εκείνο το διάστημα. Ο κ. Αμράνι δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος για την επίσκεψη στα Γιάννενα την οποία χαρακτήρισε ως μία από τις ωραιότερες πόλεις στην Ελλάδα. «Είχαμε μία πολύ καλή συζήτηση και θα έχουμε μία εποικοδομητική συνέχεια με ιδιαίτερη έμφαση στον τουρισμό», σημείωσε στις δηλώσεις του ο πρέσβης.

Στη συνάντηση με τον κ. Μπουτάρη, ο δήμαρχος αναφέρθηκε σε αυτόν λέγοντας ότι είναι από τους ανθρώπους που άνοιξαν τον δρόμο της εξωστρέφειας.

«Τα Γιάννενα έχουν όλα τα εφόδια ώστε τον δρόμο αυτόν να τον συνεχίσουν, ενισχύοντας την προγραμματισμένη εξωστρέφεια και την διπλωματία των πόλεων», τόνισε ο δήμαρχος.

Ο κ. Μπουτάρης στις δηλώσεις του σημείωσε ότι η κάθε πόλη πρέπει να γνωρίζει την ιστορία και το παρελθόν της ώστε να μπορέσει να ορίσει το μέλλον της.

«Τα Γιάννενα μπορούν να αξιοποιήσουν τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα και το Πανεπιστήμιό τους και να διαγράψουν μία λαμπρή πορεία», είπε.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back