Συντακτης: Βαρβάρα Αγγέλη
Δημοσιευση: 5-05-2021, 12:30
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τρεις συναντήσεις για την επανεκκίνηση του τουρισμού είχε στην Αθήνα ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Πρώτη συνάντηση με τον πρόεδρο της Aviareps, holding εταιρίας της Sky Express, Στέργιο Πιτσιόρλα, και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της αεροπορικής εταιρείας Sky Express, Θεόδωρο Κροκίδα (φωτό). Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, συζητήθηκαν τρόποι ενίσχυσης της αεροπορικής σύνδεσης Ιωαννίνων-Αθήνας καθώς και οι δυνατότητες αύξησης των συνδέσεων του αεροδρομίου Ιωαννίνων  με προορισμούς του εσωτερικού, όπως το Ηράκλειο, και εξωτερικού, όπως η Λάρνακα και το Τελ Αβίβ.

Οι εκπρόσωποι της Sky Express εξέφρασαν «τη θετική τους βούληση για στενή συνεργασία με τη δημοτική αρχή, ενώ υπήρξε δέσμευση των δυο πλευρών για περαιτέρω διερεύνηση και κατάθεση στοιχείων σχετικών με μετακινήσεις από τους συγκεκριμένους προορισμούς».

Επίσης στην ίδια συνάντηση έγινε συζήτηση για τον συνεδριακό τουρισμό και τις δυνατότητες της sky express για ad hoc συνέργειες όταν υπάρχουν συνέδρια στην πόλη.

Δεύτερη συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη. Ο κ. Ελισάφ ζήτησε από τον κ. Φραγκάκητην υποστήριξη του Οργανισμού στην προσπάθεια που κάνει ο Δήμος για άνοιγμα σε συγκεκριμένες αγορές του εξωτερικού αλλά και στην ενίσχυση του συνεδριακού τουρισμού.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα για τις ενέργειες προβολής, την ψηφιακή καμπάνια που είναι σε εξέλιξη και το νέο υλικό με το οποίο προωθείται ο προορισμός «Ιωάννινα».

Ο κ. Φραγκάκης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, αναφέρθηκε στις εκτιμήσεις για την πορεία των τουριστικών ροών το αμέσως επόμενο διάστημα και παρουσίασε στον δήμαρχο τρόπους συνεργειών του ΕΟΤ με τον Δήμο τόσο για το άμεσο μέλλον, όπως η ψηφιακή έκθεση του Τελ Αβίβ, όσο και μακροπρόθεσμα με την εθνική καμπάνια για την προώθηση δέκα city break προορισμών, στους οποίους συμφωνήθηκε να συμπεριληφθούν και τα Ιωάννινα.

Τέλος, μετά από ερώτημα του δημάρχου, ο κ. Φραγκάκης αναφέρθηκε στο προσεκτικό άνοιγμα του  οδικού περάσματος της Κακαβιάς, έτσι όπως πρόσφατα συμφωνήθηκε και με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά.

Τρίτη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) Γιάννη Ρέτσο.  Ο κ. Ρέτσος μετέφερε τις θετικές του απόψεις για την προοπτική της Ηπείρου και των Ιωαννίνων ως ανερχόμενων προορισμών τουριστικού ενδιαφέροντος. Από τον δήμαρχο ζητήθηκε η τόνωση του θεσμικού ενδιαφέροντος του ΣΕΤΕ προς τα μέλη του φορέα και τους εταίρους της τουριστικής ανάπτυξης στην περιοχή των Ιωαννίνων. Ο κ. Ρέτσος δεσμεύτηκε για επόμενη συνάντηση στην πόλη των Ιωαννίνων μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
espa