ΘΕΑΤΡΟ

«Σύνθεση»: Ποιες παραστάσεις θα ανεβάσει αυτή τη σεζόν

Εικόνα του άρθρου «Σύνθεση»: Ποιες παραστάσεις θα ανεβάσει αυτή τη σεζόν
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/10/2023, 12:07
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

To καλλιτεχνικό της πρόγραμμα για τη νέα θεατρική περίοδο 2023-2024 ανακοίνωσε η Καλλιτεχνική Σκηνή Ηπείρου «Σύνθεση».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «παλιοί και νέοι σκηνοθέτες, συνεργαζόμενοι με τη ‘Σύνθεση’, θα παρουσιάσουν τις δουλειές τους μέσα από ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα στο οποίο η κωμωδία εναλλάσσεται με το δράμα, και η σάτιρα με την ιλαροτραγωδία και την παρωδία».

Η ομάδα ανακοίνωσε το ανέβασμα τεσσάρων θεατρικών έργων. Ωστόσο θα ανεβάσει και πέμπτο έργο, το οποίο θα ανακοινωθεί αργότερα.

Τα τέσσερα έργα είναι:  

-«Η μητέρα του σκύλου» του Παύλου Μάτεσι που θα ανέβει σε σκηνοθεσία του πολύπειρου Γιώργου Νάκου. Βασισμένο στο βραβευμένο βιβλίο/μυθιστόρημα του Παύλου Μάτεσι, το έργο αποτελεί μια διασκευή της «Σύνθεσης» στην οποία η Ραραού, μια συνταξιούχος ηθοποιός καταθέτει τις αναμνήσεις των παιδικών και εφηβικών της χρόνων σε ένα μικρό επαρχιακό χωριό, λίγο πριν τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και την Κατοχή . Παράλληλα, ξαναζωντανεύουν οι εμπειρίες της στην μεταπολεμική Αθήνα στην οποία έζησε με την μητέρα της, μια διαπομπευμένη πρώην ερωμένη Ιταλού αξιωματικού. Στον κεντρικό ρόλο η Ελευθερία Πανταζή.

-«Δεσποινίς Τζούλια» του Αύγουστου Στρίντμπεργκ που θα ανέβει σε σκηνοθεσία της πρωτοεμφανιζόμενης Πολυνίκης Χουλιάρα. Το νατουραλιστικό κοινωνικό δράμα του κορυφαίου σκανδιναβού συγγραφέα αποτελεί ένα έργο σταθμό του παγκόσμιου ρεπερτορίου. Το ερωτικό πάθος μεταξύ της Τζούλια και του υπηρέτη της Ζαν είναι η αφορμή για ένα αγωνιώδες παιγνίδι επιβολής μεταξύ άνδρα και γυναίκας αλλά και μεταξύ των κοινωνικών τους τάξεων, των προκαταλήψεων και των αξιών της εποχής που μοιραία οδηγούν στο τραγικό φινάλε και το θάνατο. Παίζουν: Βερόνικα Μπουρνάκα, Κώστας Κούρτης, Δανάη Φώτη.

-«Γιατί ψηφίζω δεξιά» σε κείμενα των Γιώργου Σκούρτη και Πένυς Φυλακτάκη και σε σκηνοθεσία Γιώργου Νάκου. Ο χιουμοριστικός μονόλογος του Γιώργου Σκούρτη εμπλουτίζεται με φρέσκο και επικαιροποιημένο υλικό από την ταλαντούχα και βραβευμένη συγγραφέα Πένυ Φυλακτάκη. Μεγάλες δόσεις εκλεπτυσμένου χιούμορ ισορροπούν με την πικρή σύγχρονη πραγματικότητα στην οποία όλα τριγύρω αλλάζουν κι όλα τα ίδια μένουν.  Πώς ψηφίζει και τι κερδίζει ο λαός θα φανεί.

Η διανομή των ρόλων είναι σε εξέλιξη.

-«Αμοίρου Οδύσσεια» του Ντίνου Σπυρόπουλου, που θα ανέβει το καλοκαίρι του 2024 σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κατσάνου.

Πρόκειται για μια παρωδία στην οποία θεοί του Ολύμπου και ήρωες του Τρωικού πολέμου συναντούν τον Μαρξ, τον Καβάφη και τους δανειστές του ΔΝΤ. Κι αν η περιπέτεια του Οδυσσέα κράτησε δέκα χρόνια αυτή άμοιρου του… Έλληνα ακόμα συνεχίζεται (συνοδεία μουσικής και χορευτικών).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back