Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συμπόσιο γλυπτικής για έβδομη χρονιά

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/07/2016, 13:01
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το 7ο συμπόσιο γλυπτικής επιστρέφει στο Ελληνικό του δήμου Βορείων Τζουμέρκων. Το συμπόσιο και τις παράλληλες εκδηλώσεις διοργανώνουν ο Όμιλος Φίλων του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης «Θεόδωρος Παπαγιάννης» και η Αδελφότητα Απόδημων Ελληνικού από 19 Αυγούστου έως 10 Σεπτεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια του συμποσίου, θα δημιουργηθούν γλυπτά στη διαδρομή από την είσοδο του χωριού έως το μοναστήρι της Τσούκας.

Θα συμμετάσχουν οι καλλιτέχνες: Θεόδωρος Παπαγιάννης, Σπύρος Λυζγάρας, Λεωνίδας Χαλεπάς, Francesco Moretti, Λουκάς Λουκίδης, Ευφροσύνη Παπαγιάννη, Ασπασία Γιαννέτα, Θανάσης Μπουκουβάλας, Βαγγέλης Κωστούλας και Ιορδάνης Ποιμενίδης.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις ξεκινούν στις 19 Αυγούστου με την παρουσίαση του βιβλίου του Θοδωρή Δεύτου «Ηπειρωτικός Γάμος». Στις 21 Αυγούστου ο μουσικοσυνθέτης Νίκος Παπακώστας θα παρουσιάσει την «Αποκάλυψη του Ιωάννη», ένα πολυθέαμα με λόγο, εικόνα και ήχο. Στις 24 Αυγούστου ο αρχιτέκτονας-ιστορικός τέχνης Κώστας Καζαμιάκης θα κάνει ομιλία με θέμα «Οι θησαυροί του νέου Μουσείου της Ακρόπολης των Αθηνών».


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back