Oikonomou pisoi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Συμμαχία» της «Πίνδου» με την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή

Εικόνα του άρθρου «Συμμαχία» της «Πίνδου» με την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/12/2022, 17:30
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή και o Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «Πίνδος» υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας, επισφραγίζοντας την ήδη πετυχημένη συνεργασία τους.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, βασικοί πυλώνες της συνεργασίας αυτής είναι η καινοτομία, η έρευνα και η βιώσιμη ανάπτυξη και σύμφωνα με αυτούς έχουν οριστεί οι στόχοι και το πλαίσιο δράσης για την επίτευξή τους.  «Η ανάπτυξη από κοινού καινοτόμων προϊόντων, με υψηλή διατροφική αξία, η ανάπτυξη πρωτοποριακών ψηφιακών συστημάτων πτηνοτροφίας και πιστοποίησης αυθεντικότητας τροφίμων, με τη χρήση τεχνολογίας αιχμής, και η ποσοτικοποίηση και ελάττωση του ενεργειακού αποτυπώματος, με όραμα ένα πράσινο μέλλον για όλους, αποτελούν ενδεικτικά κάποιους από τους πρωταρχικούς στόχους του μνημονίου, με απώτερο σκοπό τη διασύνδεση της ερευνητικής κοινότητας με τη βιομηχανία», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Τη συμφωνία συνυπέγραψαν ο πρόεδρος της «Πίνδος» Ανδρέας Δημητρίου και ο πρόεδρος της ΑΓΣ Θεσσαλονίκης Τζεφ Λάνσντεϊλ, στις 29 του περασμένου Νοεμβρίου, στα Γιάννενα. Παρόντες ήταν επίσης ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, ο αντιδήμαρχος Βασίλης Βλέτσας, στελέχη της εταιρίας, κ.α.

Ο κ. Λάνσντεϊλ «εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία αυτή και τη δυνατότητα να δουλέψουν από κοινού με την ‘Πίνδο’ στην εκπαίδευση και την έρευνα, προσφέροντας μοναδικές ευκαιρίες ανάπτυξης στον αγροδιατροφικό τομέα, ο οποίος αναπτύσσεται και εξελίσσεται διαρκώς μέσω της τεχνολογίας» σύμφωνα με όσα αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο κ. Δημητρίου από την πλευρά του,  τόνισε την «ιδιαίτερη βαρύτητα που έχει για την ‘Πίνδο’ το μνημόνιο αυτό» και αναφέρθηκε στις περαιτέρω προοπτικές που διασφαλίζονται για την παραγωγή προϊόντων υψηλής  ποιότητας, ασφάλειας και διατροφικής αξίας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back